Κοσμος

Βραζιλία: Τέταρτη δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους

Τι προτείνει το υπουργείο Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βραζιλία
Βραζιλία © EPA/Antonio Lacerda

Και τέταρτη δόση του εμβολίου για Covid-19, θα μπορούν να κάνουν οι ανοσοκατεσταλμένοι στη Βραζιλία τέσσερις μήνες μετά την τρίτη, ανακοίνωσε χθες το υπ.Υγείας

Οι ανοσοκατεσταλμένοι στη Βραζιλία θα μπορούν να κάνουν και τέταρτη δόση του εμβολίου για την Covid-19, τέσσερις μήνες μετά την τρίτη, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας. Σε ένα υπόμνημά του, το υπουργείο προβλέπει τη χορήγηση «αναμνηστικής δόσης» για όλους τους ανοσοκατεσταλμένους άνω των 18 ετών οι οποίοι έχουν κάνει ήδη τις τρεις προηγούμενες δόσεις. Το μέτρο αυτό αφορά κυρίως ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από σοβαρή ανοσολογική ανεπάρκεια, τους φορείς του HIV και τους καρκινοπαθείς που έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό προβλέπεται ότι το διάστημα από τη δεύτερη δόση μέχρι τη χορήγηση της τρίτης θα μειωθεί στους τέσσερις μήνες, από πέντε που είναι σήμερα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε φτωχές χώρες, μέσω του συστήματος Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η δωρεά αυτή δεν θα θέσει σε κίνδυνο το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού της Βραζιλίας, διαβεβαίωσε. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες η εκστρατεία ανοσοποίησης επιταχύνθηκε στη Βραζιλία και πλέον πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου για την Covid-19. Η Βραζιλία, με 617.000 νεκρούς, είναι η δεύτερη χώρα σε θανάτους από την πανδημία στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ