Κοσμος

Τι αναφέρει μεγάλη έρευνα για την Όμικρον στη Νότια Αφρική

Σε 211,000 περιπτώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός Νότια Αφρική
Εμβολιασμός Νότια Αφρική © Getty Images/Ideal Image

Η έρευνα της Discovery μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας στη Νότια Αφρική επιβεβαιώνει ότι το εμβόλιο προσφέρει προστασία και ότι η ασθένεια είναι πιο ήπια.

Η πρώτη μεγάλης κλίμακας έρευνα για την μετάλλαξη Όμικρον στη Νότια Αφρική διαπιστώνει ότι η ασθένεια είναι πιο μεταδοτική, λιγότερο επιθετική και το σχήμα των δυο δόσεων του εμβολίου της Pfizer προσφέρει 70% προστασία από την νοσηλεία στο νοσοκομείο. 

Η έρευνα για λογαριασμό της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Νότιας Αφρικής, της Discovery αναφέρει ότι το εμβόλιο αποτρέπει τη νοσηλεία σε ποσοστό 70%

Έρευνα Discovery Νότια Αφρική
Έρευνα Discovery Νότια Αφρική

Παράλληλα αναφέρονται ως συμπτώματα: η συμφόρηση στο ανώτερο αναπνευστικό, πόνος στο λαιμό ενώ αρκετοί ασθενείς έκαναν λόγο για πόνο στην πλάτη. Όπως σημειώνεται η επιβάρυνση των πνευμόνων είναι μικρότερη από τη Δέλτα. 

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Discovery λέει ότι η τροχιά των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι πιο επίπεδη από τα τρία προηγούμενα κύματα. Επιπρόσθετα είπε ότι μόλις το 5% των περιπτώσεων Omicron καταλήγουν στην ΜΕΘ. Αυτό το ποσοστό ήταν 22% στο κύμα δέλτα και 21% στο κύμα βήτα. Ακόμη και στο πρώτο κύμα, που προκλήθηκε από τον αρχικό ιό, το 18% των ασθενών κατέληξε σε ΜΕΘ.

Προειδοποιεί ωστόσο ότι τα δεδομένα είναι προκαταρκτικά και ενδέχεται να αλλάξουν καθώς εξελίσσεται η πανδημία.

Έρευνα Discovery Νότια Αφρική
Έρευνα Discovery Νότια Αφρική

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ