Υπό κράτηση φέρεται να είναι ο αρχιμαφιόζος εχθρός του Ερντογάν
Γνωστός ως σφοδρός πολέμιος του Ταγίπ Ερντογάν
Συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος και πολέμιος του Ερντογάν, Σεντάτ Πεκέρ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αραβόφωνα και τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ο εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ φέρεται να έχει συλληφθεί σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αραβόφωνα και τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Παρόλα αυτά το δίκτυο Al Jazeera το οποίο πρώτο έκανε λόγο για σύλληψη του Πεκέρ προχώρησε σε ανάκληση της πληροφορίας, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Ο Πεκέρ άλλοτε σύμμαχος και στη συνέχεια πολέμιος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τα ίδια μέσα, να εκδοθεί στην Τουρκία η οποία είχε ζητήσει εδώ και καιρό την έκδοση του από τη χώρα του Αραβικού Κόλπου.
Ο αρχιμαφιόζος άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός όταν ξεκίνησε με βίντεο από το Youtube να κάνει αποκαλύψεις κατά του Ερντογάν και κορυφαίων Υπουργών του. Μεταξύ άλλων είχε εμπλέξει τον νυν υπουργό Εσωτερικών Σουλειμάν Σοιλού σε διάφορα σκάνδαλα, είχε κατηγορήσει για εμπόριο κοκαΐνης, την κυβέρνηση της χώρας αλλά και τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ είχε αποκαλύψει ότι σε πολλές δολοφονίες δημοσιογράφων εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής ασφαλείας και υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ.
Επίσης ο Πεκέρ είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος σε συνεργασία με το τουρκικό κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες έστελνε όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στη Συρία και συγκεκριμένα στην οργάνωση Αλ-Νούσρα, η οποία σύμφωνα με τις ΗΠΑ αποτελεί το παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στην Συρία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδικός χάρτης για ελάχιστες τιμές στα κινεζικά EV, μετά τους δασμούς της ΕΕ
Οι έλεγχοι πυρασφάλειας είχαν γίνει δύο ή τρεις φορές σε δέκα χρόνια λειτουργίας του μπαρ
Συνεχίζεται η έρευνα για το καλώδιο Φινλανδίας–Εσθονίας στον Κόλπο της Βαλτικής
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Ο κρίσιμος ρόλος των γυναικών στον αγώνα για την ανατροπή των Αγιατολάχ
Η Κάγια Κάλλας προαναγγέλλει πρόσθετα μέτρα – Διπλωματικές πιέσεις και πολιτικές διαφωνίες
Οι πρώτες δηλώσεις του ΠτΔ της Κύπρου μετά την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του
Νέα Μαχσά Αμινί βάζει φωτιά στη γυναικεία επανάσταση της χώρας
Διακοπή ρεύματος και δύο ελαττωματικά μαχαίρια στην εκδήλωση των ομογενών στην Κωνσταντινούπολη
«Στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο πρόεδρος» λέει ο κ. Χαραλάμπους
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Πώς θα είναι οι ζωές μας τα επόμενα χρόνια;
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
Οι επιλογές που εξετάζονται για να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητά της
H ανάλυση του Bloomberg
Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.