- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου ενόψει της μετάλλαξης Όμικρον.
Ο βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε ότι υπάρχουν 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου.
Ο Τζάβιντ πρόσθεσε ότι εκτιμά πως θα ενημερωθεί περαιτέρω για την παραλλαγή αυτή εντός δύο εβδομάδων καθώς οι επιστήμονες εργάζονται για να κατανοήσουν τις επιπτώσεις που θα έχει η νέα παραλλαγή.
«Σε αυτό το χρονικό στάδιο οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλοί. Για το Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα επί του παρόντος και αυτά θα αυξηθούν, σίγουρα θα αυξηθούν», είπε ο υπουργός στο Sky News.
Ο Τζάβιντ είπε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως μια εμβολιαστική εκστρατεία για την αναμνηστική δόση θα βοηθούσε στην προστασία κατά της σοβαρής νόσησης από την Όμικρον ακόμη και αν αποδειχτεί ότι τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά απέναντι στη συγκεκριμένη παραλλαγή σε σχέση με προηγούμενες.
Η Βρετανία σχεδιάζει να προσφέρει σε όλους τους ενήλικες ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι το 81% του πληθυσμού άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ενώ το 32% έχει εμβολιαστεί με την τρίτη δόση.
«Η καλύτερη γραμμή άμυνάς μας παραμένουν τα εμβόλια. Είναι πιθανό, φυσικά, είναι πιθανό να είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Απλώς δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα. Αλλά είναι επίσης πολύ πιθανό ότι θα παραμένουν (τα εμβόλια) αποτελεσματικά απέναντι στη σοβαρή νόσηση», κατέληξε ο υπουργός.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η επίθεση του Ιράν στη βάση μας στην Κύπρο δεν είναι αντίποινα για τη στάση μας»
Το Ριάντ αναδεικνύεται σε βασικό κόμβο διαφυγής
«Έχουμε τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο και τον χρησιμοποιούμε»
Φιλοτέχνησε το έργο το 1633 σε νεαρή ηλικία
Πώς η εξέλιξη της κρίσης στη Μέση Ανατολή μπορεί να καθορίσει τη δεύτερη θητεία Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Καθώς ο πόλεμος εισέρχεται ήδη στην τρίτη ημέρα
Εκρήξεις σε Λίβανο και Ιράν, με εμπλοκή ΗΠΑ, Ισραήλ και Χεζμπολάχ
«Η ιρανική πολιτική αποτελεί απειλή για όλους», τόνισε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας
Ακυρώθηκε ο αγώνας με τη Μονακό λόγω βομβαρδισμών - Ασφαλείς στο ξενοδοχείο τους οι έφηβοι
Στόχος η ισχυρή στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
Οι ολικές σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν κάθε 18 μήνες έως τρία χρόνια
Τα ιρανικά κρατικά μέσα μεταδίδουν ότι υπέκυψε στα τραύματά της μετά την αεροπορική επιδρομή
Έγραψε συνθήματα που τον χαρακτήριζαν «σιωνιστή εγκληματία πολέμου»
H ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη
Έρευνα του ΠΟΥ για τρία ακόμη κέντρα υγείας
«Στόχος δεν είναι η αλλαγή του καθεστώτος» δηλώνει ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ
Η ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών
«Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείουμε τίποτα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ποιος είναι ο 53χρονος Χασάν Χομεϊνί και ποια η στάση που τηρεί τα τελευταία χρόνια
Γιατί υπάρχουν Βρετανικές Βάσεις - Το νομικό καθεστώς και η σημασία τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.