Κοσμος

Έλον Μασκ σε Μπέρνι Σάντερς: «Ξέχασα ότι ζεις ακόμα»

«Να πουλήσω και άλλες μετοχές;;;» συνέχισε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ελον Μασκ απαντά στον Μπέρνι Σάντερς
O Ελον Μασκ © Getty Images/Ideal Image

Σάλος έχει ξεσπάσει στο twitter μετά την ειρωνική απάντηση που έδωσε ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, στον Μπέρνι Σάντερς.

Ο Έλον Μασκ κατέφυγε και πάλι στο αγαπημένο του μέσο, το Twitter, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον Μπέρνι Σάντερς, τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή που ζητάει υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων. 

Αφορμή, σύμφωνα με το CNNi, στάθηκε μια ανάρτηση του Γερουσιαστή των Δημοκρατικών στο twitter, με την οποία καλούσε τους πολύ πλούσιους να συνεχίσουν να καταβάλλουν δικαίως το μερίδιο χρημάτων που τους αναλογεί. 

«Πρέπει να απαιτήσουμε οι υπερβολικά πλούσιοι να πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Τελεία και παύλα», έγραψε ο Σάντερς στο twitter, για να λάβει σχεδόν αμέσως την  απάντηση του Μασκ: «Ξεχνώ διαρκώς ότι ζεις ακόμα. Θες να πουλήσω κι άλλες μετοχές, Μπέρνι; Απλά πες το μου».

 

 

Όμως ο Μασκ δεν σταμάτησε εκεί: Επιτέθηκε με νέο tweet εναντίον του Σάντερς, γράφοντας χαρακτηριστικά:  «Ο Μπέρνι είναι άρπαγας, όχι δημιουργός».

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος διεξήγαγε την περασμένη εβδομάδα δημοσκόπηση μέσω twitter σχετικά με το εάν θα έπρεπε να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών της Tesla, για να αποπληρώσει τους φόρους που του αναλογούν στο αμερικανικό Δημόσιο. Το 58% των χρηστών του twitter είχε απαντήσει θετικά.

Από την άλλη πλευρά, η φορολόγηση των υπερβολικά πλούσιων ατόμων αποτελεί σημαντικό τμήμα της πολιτικής του Μπέρνι Σάντερς o oποίος ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών. Ως επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας, ο ίδιος έχει προτείνει την επιβολή ετήσιου φόρου στο κορυφαίο 0,1% των αμερικανικών νοικοκυριών, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, θα μπορούσε να αποφέρει μέσα στην επόμενη δεκαετία περίπου 4,35 τρισ. δολάρια στον ομοσπονδιακό κορβανά και να περικόψει στο μισό μέσα στα επόμενα 15 χρόνια τον πλούτο των υπερβολικά εύπορων ανθρώπων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ