Κοσμος

Πώς 50 δισ. δολάρια του Έλον Μασκ «έκαναν φτερά» σε δύο ημέρες

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος έθεσε στους ακολούθους τους στο Twitter το ερώτημα αν πρέπει να πουλήσει το 10% από το μερίδιό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελον Μασκ: Πώς έχασε 50 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες
Έλον Μασκ © EPA / BRITTA PEDERSEN / POOL

Μετά το ιδιότυπο δημοψήφισμα ο Έλον Μασκ είδε τις μετοχές της Tesla του να πέφτουν σημαντικά με αποτέλεσμα ο πλούτος του να περιοριστεί κατά 50 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ είδε τη Δευτέρα και την Τρίτη τις μετοχές της εταιρείας του να κάνουν «βουτιά», μετά το ερώτημα που έθεσε ο ίδιος στους ακολούθους του στο Twitter για το εάν πρέπει να πουλήσει 10% από το μερίδιό του. 

Οι χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης απάντησαν θετικά και ο Μασκ πιθανότατα πουλήσει μετοχές αξίας άνω των 20 δισ. δολαρίων - για τις οποίες θα πληρώσει φόρο περί τα 4 δισ. δολάρια. Το αποτέλεσμα ήταν ο πλούτος του να συρρικνωθεί κατά 50 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το Bloomberg είναι το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί περιουσία δισεκατομμυριούχου σε τόσο σύντομο διάστημα, μετά τις απώλειες των 36 δισ. δολαρίων που είχε ο Τζεφ Μπέζος το 2019, όταν ανακοίνωσε το διαζύγιό του. 

«Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό», πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και σημειώνει: «Λάβετε υπόψη ότι δεν λαμβάνω μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος για μένα να πληρώσω προσωπικά φόρους είναι να πουλήσω μετοχές» έγραψε.

Η μετοχή της Tesla είχε φτάσει σε νέο υψηλό την περασμένη εβδομάδα στα 1.229,91 δολάρια, έχοντας ενισχυθεί 9% στο σύνολο της εβδομάδας και 43% τον Οκτώβριο, ενώ η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε τα 1 τρισ. δολάρια, στον απόηχο της ανακοίνωσης με την Hertz, η οποία ωστόσο στη συνέχεια αμφισβητήθηκε. Έως τώρα φέτος έχει κερδίσει 73%, με το ιστορικό υψηλό της μετοχής να είναι στα 1.222,09 δολάρια. 

Ο Μασκ εξακολουθεί πάντως να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, αν και το προβάδισμά του έναντι του Μπέζος έχει περιοριστεί στα 83 δισ. δολάρια. Ο επιχειρηματίας, που έχει ιδρύσει και την SpaceX, φιλοδοξώντας μία ημέρα να εποικίσει στον Άρη, υποσκέλισε τον επικεφαλής της Amazon στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ