Κοσμος

Ο Ελον Μασκ «πρέπει» να πουλήσει το 10% των μετοχών της Tesla

Το Twitter αποφάσισε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA/CLEMENS BILAN

Το δημοψήφισμα του επικεφαλής της Tesla στο Twitter για εκχώρηση του 10% των μετοχών του συγκέντρωσε περισσότερες θετικές παρά αρνητικές ψήφους.

«Ναι» απάντησαν οι περισσότεροι χρήστες στο Twitter στη δημοσκόπηση του Έλον Μασκ για το αν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla.

Οι χρήστες υποστήριξαν την πώληση μετοχών με μεγάλη διαφορά, με περίπου 58% «υπέρ» έναντι 42% «κατά». Σημειώνεται ότι υποβλήθηκαν πάνω από 3,5 εκατομμύρια ψήφοι.

Ο Μασκ ξεκίνησε το Σάββατο τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, μετά από στη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να φορολογούνται ορισμένοι από τους πλουσιότερους Αμερικανούς. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα σεβαστεί τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όποια και αν είναι αυτά.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είναι γνωστός για τα προβοκατόρικα και αμφιλεγόμενα tweets του, τα οποία έχουν κατά καιρούς προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.  

Η μετοχή της Tesla έφτασε σε νέο υψηλό την περασμένη εβδομάδα στα 1.229,91 δολάρια, έχοντας ενισχυθεί 9% στο σύνολο της εβδομάδας και 43% τον Οκτώβριο, ενώ η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε τα 1 τρισ. δολάρια, στον απόηχο της ανακοίνωσης με την Hertz, η οποία ωστόσο στη συνέχεια αμφισβητήθηκε. Έως τώρα φέτος έχει κερδίσει 73%, με το ιστορικό υψηλό της μετοχής να είναι στα 1.222,09 δολάρια. 

Ο Μασκ κατέχει περίπου το 17% της Tesla, ποσοστό η αξία του οποίου ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια. Το 10%, αν αποφασίσει να το πουλήσει, θα είναι αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων, με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ