- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Βρυξέλλες προχωρούν σε διεύρυνση των κυρώσεων κατά του Μινσκ
Στο στόχαστρο το καθεστώς Λουκασένκο
Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να εγκρίνουν νέες κυρώσεις κατά του καθεστώτος της Λευκορωσίας με αφορμή τα όσα γίνονται στα σύνορα με την Πολωνία.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί των Εξωτερικών θα διευρύνουν τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας τη Δευτέρα, συμπεριλαμβάνοντας τις αεροπορικές εταιρίες και τα τουριστικά γραφεία, για τα οποία εικάζεται ότι φέρνουν μετανάστες στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.
Η ΕΕ κατηγορεί την Λευκορωσία ότι ενθαρρύνει τους μετανάστες να έρθουν στα σύνορά της και προωθεί χιλιάδες από αυτούς για να διασχίσουν την Πολωνία και άλλες χώρες, που έχουν σύνορα με την ΕΕ αντιδρώντας στην επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων, που έχουν ήδη επιβληθεί στο Μίνσκ.
Δύο διπλωμάτες ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η ΕΕ εξετάζει την επιβολή κυρώσεων κατά του κεντρικού αεροδρομίου της Λευκορωσίας σε μία προσπάθεια να γίνει πιο δύσκολη η μεταφορά μεταναστών από αεροπορικές εταιρίες.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν αύριο. Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, θα συμμετάσχει και ο Νίκος Δένδιας.
«Θα δώσουμε το πράσινο φως για την επέκταση του νομικού πλαισίου των κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, ώστε αυτό να μπορεί να εφαρμοστεί για τον καθένα που έχει συμμετοχή στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε αυτή τη χώρα» δήλωσε ο Μπορέλ στην εβδομαδιαία γαλλική εφημερία «Le Journal du Dimanche».
Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι τα διευθυντικά στελέχη των αεροπορικών εταιριών και των τουριστικών γραφείων θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, αλλά και δράσεων για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους στην ΕΕ.
Περίπου 30 κυβερνητικοί αξιωματούχοι από τη Λευκορωσία εικάζεται ότι συμμετέχουν στην εξέλιξη της μεταναστευτικής κρίσης και μπορούν να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή στοχευμένων κυρώσεων, όπως δήλωσε ο Μπορέλ.
Σε βάρος του πρόεδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο εφαρμόζονται ήδη διεθνείς κυρώσεις για την καταστολή διαδηλώσεων, ενώ ο ίδιος, έχει απειλήσει ότι θα αντιδράσει κατά της επιβολής νέων κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης και της διακοπής της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Λευκορωσίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάλυση δεδομένων του Ινστιτούτου Μελέτης Πολέμου - Ο ρόλος-κλειδί της διακοπής Starlink
«Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια κατά του Ιράν θα θεωρηθεί συνέργεια με τους επιτιθέμενους»
«Γίνεται πόλεμος στη Μέση Ανατολή, να σταματήσουν οι επιθέσεις και από τις δύο πλευρές»
Eίναι ο σημαντικότερος θαλάσσιος δρόμος εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο και βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ιράν
Πτώση μετοχών, φόβοι για πληθωρισμό και απειλή νέας ενεργειακής κρίσης
Η κινηματογραφική προσέγγιση των πολεμικών συγκρούσεων, οι «σκηνές δράσης» και το ανθρώπινο τραύμα
Τι συμβολίζει το «Ματωμένο Φεγγάρι»;
Διευρύνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή
Πώς στήθηκε η επιχείρηση εξόντωσης του Χαμενεΐ
Και η Γερμανία αναμένεται να στείλει φρεγάτα - Θετικός ο Μερτς
Αν δεν ανοίξει ο εναέριος χώρος δεν μπορεί να γίνει μεταφορά τους
Πρόκειται για την πρώτη φορά που σύζυγος ηγέτη κράτους προεδρεύει σε τέτοια συνεδρίαση
Ο θάνατος του Χαμενεΐ αναζωπύρωσε στη Μόσχα μνήμες από την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι το 2011
Η πολύωρη κατάθεση του ζεύγους Κλίντον και τα όσα είπαν για την υπόθεση Έπσταϊν
«Θα εκδικηθούμε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία του Ριάντ», λέει ο Τραμπ
Η επίθεση των ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν ανοίγει την «πύλη προς την ειρήνη», υποστήριξε
Πρόκειται για την πιο σαφή και σκληρή διατύπωση μέχρι στιγμής
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δοκιμάσει μια οικονομία που οικοδομήθηκε μεθοδικά επί δεκαετίες
Η ανάλυση βασίστηκε σε ψηφιακά ίχνη χρήσης ιστοσελίδων και εφαρμογών
Έρχεται κλιμάκωση σε Λίβανο, Υεμένη και Ιράκ με το φόβο γενικευμένης σύγκρουσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.