- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Αμερικανίδα γυμνάστρια, Σουνίσα Λι, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αποκάλυψε πως έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.
Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε η Ολυμπιονίκης στο Τόκιο και γνωστή Αμερικανίδα γυμνάστρια, Σουνίσα Λι, αφού όπως αποκάλυψε την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού. Η Λι χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε στο Λος Αντζελες «αντιασιατική και ρατσιστική», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «PopSugar».
Σε αυτήν την συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (10/11), η Λι εξήγησε ότι αυτή και οι φίλοι της, περίμεναν ένα Uber όταν ένα αυτοκίνητο πέρασε δίπλα τους. Οι επιβαίνοντες, εξαπέλυσαν ύβρεις ρατσιστικού περιεχομένου και την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού στο χέρι της.
«Ημουν τόσο θυμωμένη, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, γιατί έφυγαν γρήγορα», είπε η 18χρονη πρωταθλήτρια που κατάγεται από την Νότια Ασία και πρόσθεσε: «Δεν τους έκανα τίποτε. Είναι τόσο δύσκολο, γιατί δεν ήθελα να κάνω κάτι που θα μπορούσε να με βάλει σε μπελάδες. Απλώς το άφησα να συμβεί».
Η Λι δεν είναι η πρώτη αθλήτρια, θύμα του αντιασιατικού ρατσισμού, καθώς τον περασμένο Απρίλιο, η Αμερικανίδα ιαπωνικής καταγωγής, Σακούρα Κοκουμάϊ, η οποία συμμετείχε στο Ολυμπιακό τουρνουά καράτε, είπε ότι στοχοποιήθηκε ενώ προπονείτο σε ένα πάρκο στην Καλιφόρνια από έναν άνδρα που εξαπέλυσε εναντίον της ρατσιστικές προσβολές, ενώ η Ολυμπιονίκης του σνόουμπορντ, Κλόι Κιμ, αποκάλυψε τον Απρίλιο ότι δεχόταν ρατσιστικές προσβολές στα social media, επί καθημερινής βάσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Τεχεράνη θέτει τους όρους της στις ναυτιλιακές και οι ΗΠΑ προειδοποιούν
Νέες διαδηλώσεις οργανώνονται απόψε σε Τίρανα και Αυλώνα
Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του ήδη από το 2017
Νέα πυρά κατά της αμερικανικής προπαγάνδας
Τι ακριβώς γίνεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.