- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκε ότι είχε προειδοποιήσει τον CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ μόλις μία ημέρα πριν από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.
Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να είχε προειδοποιήσει τον επικεφαλής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ για τις πολιτικές αναταραχές στις ΗΠΑ, μία μόλις ημέρα μάλιστα πριν από την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.
«Τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του άφηνε περιθώριο να γίνει πραξικόπημα», είπε ο πρίγκιπας Χάρι στο τεχνολογικό φόρουμ «RE:WIRED». «Αυτό το email στάλθηκε την προηγούμενη μέρα. Και μετά συνέβη και έκτοτε δεν έχω νέα του», πρόσθεσε.
Ο 37χρονος πρίγκιπας μιλούσε σε μια συζήτηση με θέμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το κατά πόσο συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση και στο διαδικτυακό μίσος. Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής δημόσια σχόλια για το θέμα.
Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος τώρα ζει με τη σύζυγό του τη δούκισσα του Σάσεξ στην Καλιφόρνια, εμφανίστηκε στην εκδήλωση της Τρίτης μέσω βιντεοκλήσης ως προσκεκλημένος ομιλητής. Συστήθηκε ως συνιδρυτής της οργάνωσης Archewell.
Ο δούκας χρησιμοποίησε την προσωπική του εμπειρία με το διαδικτυακό μίσος και τον Τύπο για να πει ότι οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν τη διάδοση παραπληροφόρησης. Το διαδίκτυο «ορίζεται από μίσος, διχασμό και ψέματα» είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό».
Η εμφάνισή του μέσω βιντεοκλήσης έρχεται δύο εβδομάδες αφότου μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων ισχυρίστηκε ότι το 70% του μίσους που απευθύνεται στον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ στο Twitter, «προήλθε» από μόλις 55 λογαριασμούς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.