COP26:«Πράσινη μετάβαση» χωρίς πρόσβαση όμως για ΑΜΕΑ
Η Ισραηλινή Υπουργός Ενέργειας δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση
Οι διοργανωτές της COP26 δεν είχαν φροντίσει ο χώρος να είναι προσβάσιμος για ΑΜΕΑ γεγονός που στέρησε την είσοδο στην Ισραηλινή Υπουργό Ενέργειας.
Η υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ δεν κατόρθωσε να συμμετάσχει σήμερα στη σύνοδο κορυφής της COP26 των Ηνωμένων Εθνών στη Γλασκόβη, επειδή ο τρόπος μεταφοράς που της προσφέρθηκε δεν ήταν προσβάσιμος με αναπηρικό καροτσάκι, είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη.
Η Καρίν Ελχαράρ ανέφερε στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 ότι δεν μπόρεσε να φτάσει στους χώρους διεξαγωγής της συνόδου επειδή οι μόνες επιλογές για να τους προσεγγίσει από τον χώρο συγκέντρωσης ήταν να περπατήσει ή να επιβιβαστεί σε λεωφορείο που δεν ήταν κατάλληλο για αναπηρικό αμαξίδιο.
«Ήρθα στην COP26 για να συναντήσω τους ομολόγους μου από όλο τον κόσμο και να προωθήσω τον κοινό μας αγώνα ενάντια στην κλιματική κρίση», έγραψε η Ελχαράρ στο Twitter. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία προωθούν την προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες, το 2021 δεν ανησυχούν για την προσβασιμότητα στις δικές τους εκδηλώσεις», συμπλήρωσε η ίδια.
Πρόσθεσε ότι ελπίζει να βρεθεί λύση μέχρι αύριο Τρίτη.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ εγκάλεσε τους διοργανωτές της διάσκεψης, λέγοντας: «Είναι αδύνατο να ανησυχούμε για το μέλλον, το κλίμα και τους ανθρώπους εάν δεν μεριμνούμε πρώτα για τους ανθρώπους, την προσβασιμότητα και τα άτομα με ειδικές ανάγκες».
Ο Βρετανός πρέσβης στο Ισραήλ, Νιλ Ουίγκαν, ζήτησε συγγνώμη για το ατυχές περιστατικό.
«Είμαι αναστατωμένος μαθαίνοντας ότι η Καρίν Ελχαράρ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στις συναντήσεις στην COP26. Ζητώ βαθιά και ειλικρινή συγγνώμη από την υπουργό. Θέλουμε μια Σύνοδο COP που να είναι φιλόξενη και χωρίς αποκλεισμούς για όλους», έγραψε ο Ουίγκαν στο Twitter.
Πηγή: Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Πώς θα είναι οι ζωές μας τα επόμενα χρόνια;
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
Οι επιλογές που εξετάζονται για να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητά της
H ανάλυση του Bloomberg
Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημοσιεύουν δηλώσεις κατά της ICE στο διαδίκτυο
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.