Κοσμος

Αλεκ Μπάλντουιν: Το όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες - Νέα στοιχεία

Νεκρή η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς - Τι δήλωσε ο Αμερικανός ηθοποιός

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε τη 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», καθώς το όπλο είχε αληθινές σφαίρες
Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε τη 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», καθώς το όπλο είχε αληθινές σφαίρες © EPA

Ο Άλεκ Μπάλντουιν είχε στα χέρια του όπλο με αληθινές σφαίρες, με αποτέλεσμα να σκοτώσει κατά λάθος τη 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust».

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος μέλος συνεργείου. Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», με τις πρώτες εικόνες από το σετ να κάνουν τον γύρο των social media.

Τα νεότερα στοιχεία από την έρευνα της αστυνομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρουν ότι το όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες.

Η 42χρονη που σκότωσε κατά λάθος ο Άλεκ Μπάλντουιν είναι η Χαλίνα Χάτσινς, μία από τις πιο αναγνωρισμένες διευθύντριες φωτογραφίας στο Χόλιγουντ. Τραυματισμένος στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο σκηνοθέτης Τζοέλ Σόουζα, ο οποίος και πήρε εξιτήριο.

Τα γυρίσματα της ταινίας «Rust», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Αlec Baldwin γίνονταν στην πολιτεία του Νέου Μεξικού. Η σφαίρα από το όπλο που κρατούσε ο Αμερικανός ηθοποιός βρήκε την Χαλίνα Χάτσινς στο στήθος και τον Τζοέλ Σόουζα στον ώμο.

Ο βοηθός σκηνοθέτη, που έδωσε στον Άλεκ Μπάλντουιν το όπλο, δεν γνώριζε ότι αυτό περιείχε πραγματικές σφαίρες, επισημαίνει στην ένορκη κατάθεσή του ο αστυνομικός από το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, Τζόελ Κάνο. Ειδικότερα, ο βοηθός σκηνοθέτης πήρε ένα περίστροφο -απ' όσα ήταν διαθέσιμα- από την 24χρονη υπεύθυνη οπλισμού της ταινίας, φώναξε στον Άλεκ Μπάλντουιν τη φράση «cold gun», χωρίς όμως ο ίδιος να έχει ελέγξει εάν το όπλο ήταν γεμάτο ή όχι και με τι είδους σφαίρες.

Γυρίζοντας τη σκηνή μέσα σε μια εκκλησία, ο Αμερικανός ηθοποιός στόχευσε προς την κάμερα και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να συμβεί το κακό. Σύμφωνα με την ίδια κατάθεση που δόθηκε στο Πλημμελειοδικείο της Σάντα Φε, ο σκηνοθέτης βρισκόταν πίσω από την άτυχη γυναίκα, όταν ο Αμερικανός ηθοποιός πάτησε τη σκανδάλη.

Το γραφείο του σερίφη γνωστοποίησε ότι δεν έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής κατηγορίες και η έρευνα παραμένει ανοιχτή.

Οι πρώτες δηλώσεις του Άλεκ Μπάλντουιν | 23/10 | ΕΡΤ

Συντετριμμένος ο Άλεκ Μπάλντουιν - Τι δήλωσε για τη Χαλίνα Χάτσινς, την οποία σκότωσε στα γυρίσματα της ταινίας «Rust»

Ο Άλεκ Μπάλντουιν έδωσε οικειοθελώς κατάθεση στην αστυνομία για τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Rust». Στην πρώτη του αντίδραση μετά το δυστύχημα, ο Αμερικανός ηθοποιός δήλωσε συντετριμμένος από τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας.

«Δεν έχω λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό ατύχημα όπου σκοτώθηκε η Χαλίνα Χάτσινς» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο 63χρονος. Και πρόσθεσε: «Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομική έρευνα για το πώς μπορεί να συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγο (της Χάτσινς) για να του προσφέρω υποστήριξη, στον ίδιο και την οικογένειά του».

Άλεκ Μπάλντουιν: «Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες» – Η απάντηση της παραγωγής

«Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;», επαναλάμβανε διαρκώς ο ηθοποιός Αλεκ Μπάλντουιν, σύμφωνα με μαρτυρίες για τα όσα εκτυλίχθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» στην πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Showbiz 411 αναφέρει ότι ο Αlec Baldwin βρισκόταν σε τραγική κατάσταση, όταν διαπίστωσε τι είχε συμβεί και είδε πεσμένη στο έδαφος τη Χαλίνα Χάτσινς.

Εκπρόσωπος από την εταιρεία παραγωγής επέμεινε ότι:

  • Το όπλο ήταν ρέπλικα και
  • ήταν γεμάτο με άσφαιρα.

Και πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους τραγικά συμβάντα είναι μεν σπάνια, ωστόσο συμβαίνουν. Χαρακτηριστική περίπτωση ο θάνατος του Μπράντον Λι, τον Μάρτιο του 1993. Ο 27χρονος ηθοποιός και γιος του αστέρα των ταινιών με πολεμικές τέχνες Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην ταινία «The Crow». Το συγκεκριμένο φιλμ βρίσκεται στη λίστα με τις ταινίες που θεωρούνται «καταραμένες».

Η παραγωγή της ταινίας διεκόπη «για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο», σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά μέσα που επικαλούνται την εταιρεία παραγωγής Rust Movie Productions LLC.

Alec Baldwin fires a prop gun on a movie set, killing one person and injuring another

Άλεκ Μπάλντουιν: «Πώς είναι να σκοτώνεις κάποιον κατά λάθος» - Η ανάρτηση το 2017

Τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν στο σετ της ταινίας «Rust», με τον Άλεκ Μπάλντουιν να πυροβολεί και να σκοτώνει τη 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς, έφερε εκ νέου στη δημοσιότητα μια ανάρτηση που είχε κάνει ο Αμερικανός ηθοποιός το 2017.

Εκείνη τη χρονιά, τον Σεπτέμβριο, ο Άλεκ Μπάλντουιν είχε κάνει ένα σχόλιο για τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα από αστυνομικό μετά από καβγά έξω από σούπερ μάρκετ.

«Αναρωτιέμαι πώς πρέπει να νιώθει κανείς όταν σκοτώνει κάποιον λανθασμένα», είχε γράψει ο ηθοποιός.

Η είδηση ότι το όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» είχε αληθινές σφαίρες, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ