Κοσμος

Μπάλντουιν-Πυροβολισμός: Eξιτήριο για τον σκηνοθέτη Τζοέλ Σόουζα

Συνεχίζεται η διερεύνηση του τραγικού συμβάντος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζοέλ Σόουζα
Τζοέλ Σόουζα © IMDB

Ο σκηνοθέτης Τζοέλ Σόουζα, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πυροβολισμού από τον ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν, φέρεται να πήρε εξιτήριο από το νοσομείο.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε χθες Πέμπτη, προφανώς από ατύχημα, τη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη μιας νέας ταινίας γουέστερν που γύριζαν στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, ένα δυστύχημα που ερευνάται από τις αρχές.

Ο σκηνοθέτης Τζοέλ Σόουζα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Christus St. Vincent χωρίς να γίνει γνωστό πόσο σοβαρά έχει τραυματιστεί. Ωστόσο, η ηθοποιός Φράνσις Φίσερ έγραψε στο Twitter ότι «ο Σόουζα μου έστειλε γραπτό μήνυμα ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο».

 

 

Ερωτηθείς να επιβεβαιώσει την πληροφορία, ο εκπρόσωπος πάντως του ιατρικού αυτού κέντρου, Αρτούρο Ντελγκάδο, απάντησε ότι δεν του επιτρέπεται να δίνει στη δημοσιότητα πληροφορίες για ασθενείς.

Ποιος είναι ο Τζόελ Σόουζα

Ο 48χρονος Τζόελ Σόουζα έχει γεννηθεί στις 14 Ιουνίου του 1973 στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας. Ζει και δραστηριοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο όπου ζει με την οικογένειά του. Ο σκηνοθέτης είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.

Ο Σόουζα, εκτός από το «Rust», έχει σκηνοθετήσει και υπογράψει το σενάριο στις ταινίες: Hanna’s Gold (2010) με πρωταγωνιστή τον Λουκ Πέρι, Ghost Squad (2015), Christmas Trade (2015) με τον Γουίλιαμ Μπάλντουιν, Break-Night (2017), Crown Vic (2019) στην οποία όπως και στο Rust, έκανε τη συμπαραγωγή με τον Άλεκ Μπάλντουιν. Η νέα ταινία γουέστερν «Rust» τοποθετείται στην αμερικανική Δύση του 1880.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως, σύμφωνα με το σενάριο του Σόουζα, ο Μπάλντουιν υποδύεται τον παράνομο Harland Rust, o εγγονός του οποίου έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμό για φόνο εξ αμελείας.

Οι αστυνομικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν αν πρόκειται για ατύχημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα με ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο, την Deadline, η οποία επικαλείται μια πηγή στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε, ο Μπάλντουιν μετέβη εκουσίως εκεί, όπου ανακρίθηκε και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε ότι δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον κάποιου προσώπου και ότι οι αρχές ανακρίνουν πρόσωπα και ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

«Η έρευνα παραμένει ανοιχτή και βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν όταν ο Μπάλντουιν γύριζε μια σκηνή για τη νέα του ταινία «Rust» όπου έπρεπε να πυροβολήσει με ένα όπλο με άσφαιρα. Ωστόσο, σύμφωνα με το TMZ, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, η σφαίρα ή κάποιο θραύσμα της (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα) χτύπησε δύο άτομα στο σετ, τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας και τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας Τζόελ Σόουζα.

Πιο συγκεκριμένα, δεν έχει διευκρινιστεί αν πράγματι το όπλο που κρατούσε ο Αμερικανός ηθοποιός είχε άσφαιρα ή αν κάποιος έβαλε μέσα πραγματικές σφαίρες, ή ακόμη αν το μπαρούτι που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εκτόξευσε κάποιου είδους θραύσμα που τραυμάτισε θανάσιμα την 42χρονη. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ