Ελλαδα

Άλεκ Μπάλντουιν: Kασκαντέρ είχε πυροβολήσει με κανονικές σφαίρες

Τα πρώτα λόγια του σκηνοθέτη μετά τον τραυματισμό του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alec Baldwin
Alec Baldwin © EPA/JUSTIN LANE

Άλεκ Μπάλντουιν: Και ο κασκαντέρ σωσίας του είχε πυροβολήσει με πραγματικές σφαίρες.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» για την υπόθεση του θανάτου της κινηματογραφίστριας, Χαλίνα Χάτσινς, στα γυρίσματα της ταινίας, Rust, όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του Άλεκ Μπάλντουιν.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, Los Angeles Times, και ο κασκαντέρ σωσίας του Alec Baldwin πυροβόλησε την περασμένη εβδομάδα κατά λάθος δύο φορές, με ένα «υποκατάστατο πυροβόλο όπλο» («prop firearm»), αφού του είχαν πει ότι ήταν ένα «κρύο όπλο» («cold gun»), ένας όρος που χρησιμοποιεί η βιομηχανία για όπλα που δεν είναι γεμισμένα με σφαίρες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, τουλάχιστον ένας εργαζόμενος, που δεν κατονομάζονταν στο δημοσίευμα, παραπονέθηκε σε έναν διευθυντή παραγωγής για την ασφάλεια των όπλων στα γυρίσματα πριν από το τραγικό συμβάν. Σημειώνεται ότι ο δικαστής της Σάντα Φε ενέκρινε την Παρασκευή την έκδοση εντάλματος, επιτρέποντας στις αρχές να κατασχέσουν πυροβόλα όπλα, ρουχισμό, κάμερες, κινηματογραφικό υλικό και σφαίρες από το Μπονάνζα Κρικ Ροντς έξω από τη Σάντα Φε.

Άλεκ Μπάλντουιν - Τα πρώτα λόγια του σκηνοθέτη της ταινίας μετά τον τραυματισμό του

Ο σκηνοθέτης, Τζόελ Σόουζα, που τραυματίστηκε από το όπλο του Άλεκ Μπάλντουιν, μίλησε για πρώτη φορά μετά τον τραυματσμό του, και δήλωσε χθες, Σάββατο, «καταρρακωμένος» από τον θάνατο της Χάτσινς.

Ο Σόουζα, ο οποίος χτυπήθηκε στον ώμο, όταν ο Μπάλντουιν πυροβόλησε με ένα όπλο που απροσδόκητα περιείχε αληθινές σφαίρες κατά την πρόβα μιας σκηνής, έσπασε τη σιωπή του χθες, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, με πολλά ερωτηματικά να παραμένουν για το πώς συνέβη το συμβάν στα γυρίσματα αυτής της ταινίας γουέστερν στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού.

«Είμαι καταρρακωμένος από την απώλεια της φίλης και συναδέλφου μου, Χαλίνα. Ήταν ευγενική, δυναμική, απίστευτα ταλαντούχα, πάλευε για το οτιδήποτε και πάντα με ωθούσε να γίνομαι καλύτερος», είπε ο Σόουζα σε μια ανακοίνωση.

Alec Baldwin fires a prop gun on a movie set, killing one person and injuring another

Στην κηδεία της κινηματογραφίστριας ο Alec Baldwin

Στην ιδιωτική κηδεία της κινηματογραφίστριας, Χαλίνα Χάτσινς, βρέθηκε ο πρωταγωνιστής ταινίας Rust, Άλεκ Μπάλντουιν. Ο αποχαιρετισμός της 42χρονης, που πέθανε από πυροβολισμό αφότου εκπυρσοκρότησε το όπλο του Μπάλντουιν στο γύρισμα σκηνής, έγινε παρουσία του συζύγου της και του εννέα ετών γιού της. 

Ο Μπάλντουιν εθεάθη με τον σύζυγο και τον γιο της άτυχης κινηματογραφίστριας σε ξενοδοχείο στη Σάντα Φε του Μεξικού. Και οι τρεις τους προχωρούν με σκυμμένο το κεφάλι. Σε μία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν ο Μπάλντουιν φαινεται να κάνει μια σφιχτή αγκαλιά τον σύζυγο της Χάτσινς. 

Νωρίτερα, ο ηθοποιός είχε γράφει το εξής στο Twitter: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το σοκ και τη θλίψη μου για το τραγικό συμβάν». 

Alec Baldwin: Ποια ήταν η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς

Η Χαλίνα Χάτσινς ήταν μία από τις πιο αναγνωρισμένες διευθύντριες φωτογραφίας στο Χόλιγουντ. Καταγόταν από την Ουκρανία και μεγάλωσε σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο.

Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και κινηματογράφο στο Λος Άντζελες, ενώ το 2019 χαρακτηρίστηκε «ανερχόμενο αστέρι» από το αμερικανικό περιοδικό Cinematographer.

Ήταν η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας δράσης Archenemy του 2020, σε σκηνοθεσία του Ανταμ Ιτζιπτ Μόρτιμερ.

«Είμαι τόσο λυπημένος που έχασα τη Χαλίνα. Και τόσο εξοργισμένος που αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε ένα πλατό», έγραψε στο Twitter ο σκηνοθέτης του Archenemy, Ανταμ Ιτζιπτ Μόρτιμερ. «Ήταν ένα λαμπρό ταλέντο που ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στην τέχνη και στον κινηματογράφο».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ