Κοσμος

Alec Baldwin: Πήγε στην κηδεία της Χαλίνα Χάτσινς

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην κηδεία της κινηματογραφίστριας ο Άλεκ Μπάλντουιν (Alec Baldwin)
Άλεκ Μπάλντουιν © Twitter

Alec Baldwin: Πήγε στην κηδεία της κινηματογραφίστριας - Ποια ήταν η 42χρονη, Χαλίνα Χάτσινς.

O Alec Baldwin πήγε στην ιδιωτική κηδεία της κινηματογραφίστριας, Χαλίνα Χάτσινς. Ο αποχαιρετισμός της 42χρονης, που πέθανε από πυροβολισμό αφότου εκπυρσοκρότησε το όπλο του Άλεκ Μπάλντουιν στο γύρισμα σκηνής, έγινε παρουσία του συζύγου της και του εννέα ετών γιού της. 

Νωρίτερα, ο ηθοποιός είχε γράφει το εξής στο Twitter: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το σοκ και τη θλίψη μου για το τραγικό συμβάν».

Σημειώνεται ότι η τραγωδία στο ράντσο Bonanza Creek, στη Σάντα Φε του Νέου Μεξικού, φέρεται να οφείλεται σε λάθος ενός εκ των βοηθών του σκηνοθέτη.

Ο βοηθός σκηνοθέτη, που έδωσε στον Άλεκ Μπάλντουιν το όπλο, δεν γνώριζε ότι αυτό περιείχε πραγματικές σφαίρες, επισημαίνει στην ένορκη κατάθεσή του ο αστυνομικός από το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, Τζόελ Κάνο. Ειδικότερα, ο βοηθός σκηνοθέτης πήρε ένα περίστροφο -απ' όσα ήταν διαθέσιμα- από την 24χρονη υπεύθυνη οπλισμού της ταινίας, φώναξε στον Άλεκ Μπάλντουιν τη φράση «cold gun», χωρίς όμως ο ίδιος να έχει ελέγξει εάν το όπλο ήταν γεμάτο ή όχι και με τι είδους σφαίρες.

Γυρίζοντας τη σκηνή μέσα σε μια εκκλησία, ο Αμερικανός ηθοποιός στόχευσε προς την κάμερα και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να συμβεί το κακό. Σύμφωνα με την ίδια κατάθεση που δόθηκε στο Πλημμελειοδικείο της Σάντα Φε, ο σκηνοθέτης βρισκόταν πίσω από την άτυχη γυναίκα, όταν ο Αμερικανός ηθοποιός πάτησε τη σκανδάλη.

Το γραφείο του σερίφη γνωστοποίησε ότι δεν έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής κατηγορίες και η έρευνα παραμένει ανοιχτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως έγινε γνωστό, συντελεστής της ταινίας, αποκάλυψε πως είχε εκπυρσοκροτήσει ξανά κατά λάθος όπλο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Alec Baldwin fires a prop gun on a movie set, killing one person and injuring another

Alec Baldwin: «Πώς είναι να σκοτώνεις κάποιον κατά λάθος» - Η ανάρτηση το 2017

Τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν στο σετ της ταινίας «Rust», με τον Άλεκ Μπάλντουιν να πυροβολεί και να σκοτώνει τη 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς, έφερε εκ νέου στη δημοσιότητα μια ανάρτηση που είχε κάνει ο Αμερικανός ηθοποιός το 2017.

Εκείνη τη χρονιά, τον Σεπτέμβριο, ο Άλεκ Μπάλντουιν είχε κάνει ένα σχόλιο για τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα από αστυνομικό μετά από καβγά έξω από σούπερ μάρκετ.

«Αναρωτιέμαι πώς πρέπει να νιώθει κανείς όταν σκοτώνει κάποιον λανθασμένα», είχε γράψει ο ηθοποιός.

Alec Baldwin: Ποια ήταν η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς

Η Χαλίνα Χάτσινς ήταν μία από τις πιο αναγνωρισμένες διευθύντριες φωτογραφίας στο Χόλιγουντ. Καταγόταν από την Ουκρανία και μεγάλωσε σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο.

Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και κινηματογράφο στο Λος Άντζελες, ενώ το 2019 χαρακτηρίστηκε «ανερχόμενο αστέρι» από το αμερικανικό περιοδικό Cinematographer.

Ήταν η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας δράσης Archenemy του 2020, σε σκηνοθεσία του Ανταμ Ιτζιπτ Μόρτιμερ.

«Είμαι τόσο λυπημένος που έχασα τη Χαλίνα. Και τόσο εξοργισμένος που αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε ένα πλατό», έγραψε στο Twitter ο σκηνοθέτης του Archenemy, Ανταμ Ιτζιπτ Μόρτιμερ. «Ήταν ένα λαμπρό ταλέντο που ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στην τέχνη και στον κινηματογράφο».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ