Κοσμος

Άνγκελα Μέρκελ: Στην Αθήνα 28 και 29 Οκτωβρίου

Επιθυμεί να πραγματοποιήσει την τελευταία της επίσκεψη στην χώρα μας ως ηγέτης της Γερμανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέρκελ
Η Άνγκελα Μέρκελ © EPA/MAJA HITIJ

Στην Αθήνα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να πραγματοποιήσει την τελευταία της επίσκεψη στην χώρα μας ως ηγέτης της Γερμανίας.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθεί στην Αθήνα ανήμερα την 28η Οκτωβρίου και ως τις 29 του μήνα προκειμένου να πραγματοποιήσει την τελευταία της επίσκεψη στην χώρα μας ως ηγέτης της Γερμανίας. 

Την επίσκεψη ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ούλρικε Ντέμερ. Όπως τόνισε η Μέρκελ θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 28 και 29 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επισκέπτεται τις χώρες οι οποίες συνδέθηκαν άμεσα με την 16ετη θητεία της στην Καγκελαρία. Το περασμένο Σαββατοκύριακο (16 και 17 Οκτωβρίου) επισκέφθηκε την Τουρκία και συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέρκελ προς Ερντογάν: Οι σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας θα έχουν συνέχεια

Αναφερόμενη στην κριτική που ασκούσε στα 16 χρόνια της καγκελαρίας της, ιδίως στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Μέρκελ ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού:

«Κάποιες φορές ήμουν επικριτική για τις εξελίξεις που παρακολουθούσαμε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. [...]Το μόνο που μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το ίδιο και με την επόμενη γερμανική κυβέρνηση: Η σχέση της Τουρκίας με τη Γερμανία θα συνεχιστεί, με τις καλές και τις κακές όψεις της».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Ερντογάν είπε σήμερα ότι η χώρα του έχει γίνει «ξενώνας» για τους πρόσφυγες, καθώς φιλοξενεί περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια Σύρους και περίπου 300.000 Αφγανούς.

Η καγκελάριος Μέρκελ από πλευράς της χαιρέτισε αυτό το «σημαντικό έργο» και εγγυήθηκε ότι «η ευρωπαϊκή στήριξη προς την Τουρκία θα συνεχιστεί».

«Επειδή θέλουμε να βάλουμε τέλος στη διακίνηση ανθρώπων, η στήριξη της ΕΕ είναι αναγκαία: Έχουμε ήδη δώσει 4,5 από τα 6 δισεκ. ευρώ» που συμφωνήθηκαν, τόνισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ