- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατέστειλαν με τη βία διαδήλωση γυναικών
Πυροβόλησαν στον αέρα και απώθησαν τις διαδηλώτριες
Οι Ταλιμπάν χρησιμοποίησαν σήμερα βία για να διαλύσουν μια ολιγομελή διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.
Οι Ταλιμπάν κατέστειλαν με τη βία νέα διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών πυροβολώντας στον αέρα και απωθώντας τις διαδηλώτριες.
Συγκεκριμένα, μία ομάδα έξι γυναικών συγκεντρώθηκε έξω από ένα Γυμνάσιο της ανατολικής Καμπούλ για να διεκδικήσει το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση αφού όταν οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές κατέλαβαν την εξουσία απαγόρευσαν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο.
Οι γυναίκες ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε: «Μην σπάτε τα μολύβια μας, μην καίτε τα βιβλία μας, μην κλείνετε τα σχολεία μας» μαζί με μια φωτογραφία που έδειχνε νέα κορίτσια με χιτζάμπ (μαντίλα) μέσα σε μια σχολική αίθουσα.
Οι Ταλιμπάν τούς άρπαξαν το πανό, ενώ ένας ξένος δημοσιογράφος δέχτηκε χτύπημα από τουφέκι και του απαγορεύτηκε να βιντεοσκοπήσει. Ένα μέλος των Ταλιμπάν πυροβόλησε μάλιστα στον αέρα με το αυτόματο όπλο του, είπαν οι δημοσιογράφοι του AFP.
Οι διαδηλώτριες, μέλη μιας ομάδας που αποκαλείται το "Αυθόρμητο Κίνημα των Ακτιβιστριών Αφγανών Γυναικών", βρήκαν καταφύγιο μέσα στο σχολείο.
Ένα μέλος των Ταλιμπάν, ο Μαουλάουι Νασρατουλάχ, ο οποίος αυτοχαρακτηρίστηκε επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων στην Καμπούλ, είπε ότι οι διαδηλώτριες «δεν συνεργάστηκαν με τις αρχές ασφαλείας σχετικά με την διαδήλωση. Έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν στην χώρα μας, όπως και σε κάθε χώρα. Αλλά θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνουν τις αρχές ασφαλείας», είπε.
Από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία έχουν πραγματοποιηθεί μεμονωμένες διαδηλώσεις με γυναίκες στην πρώτη γραμμή σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της δυτικής πόλης Χεράτ, όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες.
Αλλά οι διαδηλώσεις μειώθηκαν από τότε που η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα κατά των διαδηλώσεων που δεν έχουν λάβει άδεια προειδοποιώντας όσους δεν συμμορφώνονται για "σοβαρές νομικές συνέπειες".
Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που απαγορεύτηκε στα κορίτσια να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.