- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ελεύθερος ο άνθρωπος που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρήγκαν
Είχε πει ότι το έκανε για να εντυπωσιάσει την Τζόντι Φόστερ με την οποία είχε μανία
Ο Τζον Χίνκλεϊ Τζούνιορ, ο οποίος αποπειράθηκε να να δολοφονήσει τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρήγκαν το 1981, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος μέσα στο 2022.
Ελεύθερος χωρίς όρους ύστερα από 41 χρόνια αναμένεται να αφεθεί ο Τζον Χίνκλεϊ Τζούνιορ, ο οποίος τραυμάτισε το 1981 τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν και άλλους τρεις ανθρώπους σε μια απόπειρα δολοφονίας, απόρροια της ψυχικής του νόσου.
Από τότε που ο Χίνκλεϊ μετακόμισε στο Γουίλιαμσμπουργκ της Βιρτζίνια, από νοσοκομείο της Ουάσιγκτον το 2016, οι περιορισμοί που επιβάλλονται από το δικαστήριο απαιτούν από γιατρούς και θεραπευτές να επιβλέπουν την ψυχιατρική και φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία του.
Ο Χίνκλεϊ ήταν 25 ετών όταν πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 40ο πρόεδρο των ΗΠΑ έξω από ένα ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον. Ο Χίνκλεϊ απαγορεύεται να έχει όπλο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τα παιδιά του Ρήγκαν, άλλα θύματα ή τις οικογένειές τους, ή την ηθοποιό Τζόντι Φόστερ, με την οποία είχε εμμονή κατά τη διάρκεια γυρισμάτων το 1981.
«Από το 1983, όταν πραγματοποίησε την τελευταία απόπειρα αυτοκτονίας, δεν έχει επιδείξει συμπτώματα εν ενεργεία ψυχικής νόσου, βίαιη συμπεριφορά και ενδιαφέρον για όπλα, ούτε έχει γνωστοποιήσει αυτοκτονικούς ιδεασμούς», ανέφερε η απόφαση του δικαστή Πολ Φρίντμαν.
Η επίθεση του Χίνκλεϊ στάθηκε αφορμή για την πρώτη αμερικανική νομοθεσία περιορισμού της οπλοκατοχής, που έγινε γνωστή ως νόμος Μπρέιντι, από το όνομα του ακολούθου Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέιμς Μπρέιντι, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε στην επίθεση. Μετά την ανάρρωσή του, ο Μπρέιντι και η σύζυγός του ίδρυσαν οργάνωση που πίεσε και τελικά πέτυχε να ψηφιστεί νόμος για τους ελέγχους καταλληλότητας όσων αγοράζουν όπλα και για την περίοδο αναμονής 5 ημερών από την απόφαση μέχρι την αγορά. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε αφότου ο Ρέιγκαν είχε αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, το 1993.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.