Κοσμος

Το Facebook γνωρίζει ότι το Instagram είναι τοξικό για τους νέους

Αυτό αποκαλύπτει η Wall Street Journal

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Instagram
Instagram © Unsplash

Έρευνα της Wall Street Journal που επικαλείται εσωτερικά έγγραφα του Facebook παραδέχεται ότι το Instagram είναι επιβλαβές για μεγάλη μερίδα των εφήβων.

Το Facebook έχει επανειλημμένα διαπιστώσει ότι η δημοφιλής εφαρμογή Instagram είναι επιβλαβής για πολλούς εφήβους, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal που ήρθε στη δημοσιότητα χθες. 

Το αμερικανικό μέσο επικαλείται εσωτερικές μελέτες για λογαριασμό του Facebook τα τελευταία τρία χρόνια, οι οποίες εξέτασαν πώς το Instagram επηρεάζει τους νεαρούς του χρήστες και κυρίως τα έφηβα κορίτσια. Μια εσωτερική παρουσίαση στο Facebook ανέφερε ότι μεταξύ των εφήβων που ανέφεραν αυτοκτονικές τάσεις, το 13% των Βρετανών χρηστών και το 6% των Αμερικανών οφειλόταν στο Instagram. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλόγως έχει γίνει στόχος επικρίσεων και το ίδιο το Facebook. 

«Το 32 % των εφήβων κοριτσιών είπαν ότι όταν ένιωθαν άσχημα με το σώμα τους και το Instagram τα έκανε να αισθάνονται χειρότερα», αναφέρει η WSJ. Το Facebook διαπίστωσε επίσης ότι το 14% των αγοριών στις ΗΠΑ έκαναν ανάλογες σκέψεις. 

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι η σελίδα «Εξερεύνηση» του Instagram, η οποία εξυπηρετεί χρήστες από ένα ευρύ φάσμα λογαριασμών, μπορεί να ωθήσει τους νέους σε περιεχόμενο που είναι επιβλαβές. Η εφαρμογή αναρτά, σύμφωνα με την έρευνα, μόνο τις «καλύτερες» εικόνες» και λειτουργεί ως εθιστικό προϊόν.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η επικεφαλής της δημόσιας πολιτικής του Instagram, Karina Newton, απάντησε στο δημοσίευμα, λέγοντας ότι η εταιρεία ερευνά τρόπους για να απομακρύνει τους χρήστες από συγκεκριμένους τύπους αναρτήσεων.

«Εξερευνούμε τρόπους για να παροτρύνουμε τους νέους να δουν διαφορετικά θέματα αν εξετάζουν επανειλημμένα έναν συγκεκριμένο τύπο περιεχομένου», δήλωσε η Newton. «Είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι ότι αυτές οι προτροπές θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατευθυνθούν προς το περιεχόμενο που τους εμπνέει», πρόσθεσε. 

 

Το Facebook «γνωρίζει ότι το Instagram είναι τοξικό για τους εφήβους, αλλά δεν τους ενδιαφέρει-είναι πολύ απασχολημένοι με το καταπνίγουν την ελευθερία του λόγου», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Josh Hawley. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ed Markey, χαρακτήρισε τα ευρήματα της έκθεσης «φρικτά» σε ένα tweet και είπε ότι θα «ζητήσει απαντήσεις από τον Mark Zuckerberg,  «ισχυρό» άνδρα του Facebook.

Τo Facebook είναι εδώ και καιρό στο «στόχαστρο» της Oυάσιγκτον και των αρχών

Με φόντο τα παραπάνω, τον Δεκέμβριο του 2020, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και μια ομάδα γενικών εισαγγελέων από 48 πολιτείες κατέθεσαν αγωγές κατά του Facebook βάζοντας στο στόχαστρο τις δύο μεγάλες εξαγορές της εταιρείας: το Instagram και το WhatsApp. 

Παρότι οι κατηγορίες, και στις δύο περιπτώσεις, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ασαφής, αναμένεται να επικεντρωθούν σε παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και πιο συγκεκριμένα στην απόκτηση του Instagram, έναντι 1 δισ. δολ., το 2012 και του WhatsApp, έναντι 19 δισ. δολ. το 2014. Μετά τις εξαγορές αυτές οι τέσσερις πλέον διαδεδομένες πλατφόρμες, Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp και Instagram, ανήκουν πλέον στην ίδια εταιρεία. 

Στο πλαίσιο της αγωγής, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου θα επιδιώξει μόνιμη δικαστική εντολή η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην πώληση του Instagram και του WhatsApp. Σημειώνεται πως στην αγωγή αναφέρεται ότι η Facebook προσπάθησε ανεπιτυχώς να εξαγοράσει τις ανταγωνίστριες Twitter και Snapchat.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ