Κοσμος

Η πρόεδρος της Τανζανίας έκανε bodyshaming σε αθλήτριες της χώρας

Είπε για τις παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου πως έχουν «επίπεδα στήθη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σάμια Σουλούχου Χασάν
Η Σάμια Σουλούχου Χασάν © EPA

Bodyshaming κατηγορείται ότι έκανε σε παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Τανζανίας η πρόεδρος της χώρας.

Για bodyshaming κατηγορείται η πρόεδρος της Τανζανίας, Σάμια Σουλούχου Χασάν, μετά τις δηλώσεις που έκανε για τις παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, η Χασάν είπε πως «αυτές τις αθλήτριες που έχουν επίπεδο στήθος, κάποιος μπορεί να τις περάσει εύκολα για άνδρες», προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα.

«Είναι ατυχές που δεν έχουν καμία ελπίδα για έγγαμη ζωή κάποιες από αυτές τις αθλήτριες. Ο γάμος είναι σαν όνειρο για αυτές. Αν κάποιος από εσάς διάλεγε μία από τις αθλήτριες και την πήγαινε στο σπίτι του ως μέλλουσα σύζυγό, για την συστήσει στους γονείς του, είμαι σίγουρη ότι η μητέρα σας θα έμενε εμβρόντητη για το κατά πόσο ήταν άνδρας ή γυναίκα», συνέχισε.

Από την πλευρά των παικτριών, μία εξ αυτών που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη τόνισε πως «είμαστε όμορφες, είμαστε υπέροχες όπως οι άλλες γυναίκες (...) Το ζήτημα της εμφάνισης δεν έχει σημασία για εμάς (...) Το άθλημά μας χρειάζεται πολύ δύναμη. Δεν θα σταματήσουμε να αθλούμαστε για να χτίσουμε το μυϊκό μας σύστημα και τις δυνάμεις μας για πετύχουμε τους στόχους μας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ