- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αφγανιστάν: Επτά νεκροί κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν
Αφγανιστάν: Νεκροί επτά Αφγανοί κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ - Η προσπάθειά τους να φύγουν από τη χώρα και το ενδεχόμενο επίταξης αερομεταφορέων από ΗΠΑ.
Επτά Αφγανοί έχασαν τη ζωή τους κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται εδώ και μία περίπου εβδομάδα στο αεροδρόμιο του Αφγανιστάν, επιθυμώντας να φύγουν από τη χώρα, μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν.
«Οι σκέψεις μας στρέφονται στις οικογένειες των 7 Αφγανών πολιτών που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο πλήθος στην Καμπούλ», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας και προσθέτει: «Οι συνθήκες στο πεδίο παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαχειριστούμε την κατάσταση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια».
Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να επιτάξουν αερομεταφορείς για να μεταφέρουν ανθρώπους
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ ότι ενδέχεται να διαταχθούν να βοηθήσουν στη μεταφορά ανθρώπων που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Αφγανιστάν, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο ένας αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος, σημείωσε ότι εστάλη «προειδοποίηση επίταξης» στις εταιρείες την Παρασκευή, με την οποία ενημερώνονται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν αεροσκάφη και πληρώματά τους, πάντως πρόσθεσε πως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Το σχέδιο αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα The Wall Street Journal.
Σύμφωνα με τον έναν Aμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο, τα πολιτικά αεροσκάφη δεν θα διαταχθούν να εισέρχονται στον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν. Αντ’ αυτού, μάλλον θα παραλαμβάνουν ανθρώπους που έχουν μεταφερθεί σε αμερικανικές αεροπορικές βάσεις σε διάφορες τοποθεσίες, όπως στη Μέση Ανατολή ή στη Γερμανία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Πώς συνέβη η τραγωδία
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τους Αμερικανούς να φύγουν αμέσως από τη Βενεζουέλα
Οι πληροφορίες για την κατάσταση στα νοσοκομεία
Ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil προειδοποίησε ότι η χώρα παραμένει «μη επενδύσιμη»
Φουντώνουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Χωρίς ίντερνετ η χώρα - Με συλλήψεις απαντά το καθεστώς - Στους δρόμους ο κόσμος
Το Ινστιτούτο τόνισε ότι η απόφαση απονομής είναι οριστική και μόνιμη
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ κουρδικών και κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι
«Οι δρόμοι της Τεχεράνης αντηχούν από τα βήματα Ιρανών που απαιτούν ελευθερία», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν
Προειδοποιεί για επέμβαση στη χώρα ο Τραμπ
«Εχθροί του Θεού οι διαδηλωτές», δηλώνει η Τεχεράνη
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα επεισόδια
Για «υβριδική επίθεση», κάνει λόγο η κυβέρνηση - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.