Σαρωτικές πλημμύρες στην Τουρκία - Εκκενώθηκε νοσοκομείο (βίντεο)
Μια γυναίκα αγνοείται - Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα - Μεγάλες καταστροφές
Νοσοκομείο στην Τουρκία εκκενώθηκε, με τους ασθενείς να απομακρύνονται με βάρκες, καθώς οι καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες.
Δραματική είναι η κατάσταση στην Τουρκία, όπου οι καταιγίδες έχουν προκαλέσει σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στο βόρειο και δυτικό τμήμα της χώρας. Επί ποδός οι διασώστες απομακρύνουν με βάρκες εγκλωβισμένους πολίτες, την ώρα που ορμητικοί χείμαρροι παρασύρουν αυτοκίνητα.
Οι εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνουν το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας.
Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Δρόμοι άνοιξαν. Το νερό της βροχής κάλυψε καλλιέργειες. Μεγάλες ζημιές σε σπίτια. Ολόκληρες συνοικίες σε πόλεις έχουν καλυφθεί από λάσπες, πέτρες και άλλα φερτά υλικά.
Στην επαρχία Σινώπη εκκενώθηκε νοσοκομείο, καθώς το νερό της βροχής ανέβηκε επικίνδυνα. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα ανέφερε ότι 45 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο.
Και σε αυτήν την επιχείρηση οι διασώστες χρησιμοποίησαν φουσκωτές λέμβους, καθώς οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει και ήταν αδύνατη η κίνηση με τα πόδια. Σε αρκετές περιπτώσεις επιστρατεύτηκαν και ελικόπτερα για την απομάκρυνση κατοίκων.
Πλημμύρες στην Τουρκία - Αγνοείται γυναίκα που παρασύρθηκε από χείμαρρο
Δυτικότερα, στη επαρχία Μπαρτίν, οι διασώστες αναζητούν μια ηλικιωμένη γυναίκα που παρασύρθηκε από τα νερά, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ένας άνθρωπος πέθανε αφότου υπέστη καρδιακή ανακοπή σε αυτήν την επαρχία.
Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν επίσης κατολισθήσεις, μία εκ των οποίων οδήγησε στην κατάρρευση τμήματος σε γέφυρα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας. Τουλάχιστον 8 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Στην επαρχία Κασταμονή, ολόκληροι δρόμοι χάθηκαν κάτω από ορμητικούς χειμάρρους που παρέσυραν οχήματα και πινακίδες σήμανσης, όπως φαίνεται σε βίντεο, το οποίο μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.
«Το νερό έφθασε τα τρία ή τέσσερα μέτρα σε ύψος ανά περιοχή και συμπολίτες κατέφυγαν στις στέγες κτιρίων» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Και πρόσθεσε: «Ελικόπτερα μετέβησαν από γειτονικές επαρχίες στις πληγείσες περιοχές».
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου 2021 και συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
«Δεν υπάρχει σχέδιο για απαγχονισμούς – Έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης», λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.