Κοσμος

Βιβλικές εικόνες από τις πλημμύρες στην Τουρκία - 44 νεκροί

Σπίτια κατέρρευσαν - Οχήματα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Τουρκία ηλικιωμένοι απομακρύνονται με φουσκωτή βάρκα από διασώστες - Μεγάλες πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της χώρας
Στην Τουρκία ηλικιωμένοι απομακρύνονται με φουσκωτή βάρκα από διασώστες - Μεγάλες πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της χώρας © EPA/MEHMET KAMAN

Στους 44 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Τουρκία, με νέες εικόνες από τις μεγάλες καταστροφές να δημοσιεύονται.

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις σαρωτικές πλημμύρες στην Τουρκία. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 44. Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν νέες εικόνες καταστροφής από τις πληγείσες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στην επαρχία Κασταμονή, η οποία σαρώθηκε από τις πλημμύρες, 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Στην επαρχία Σινώπη όπου εκκενώθηκε νοσοκομείο, έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι. Ένας ακόμη σκοτώθηκε στο Μπαρτίν, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).

Διασώστες επιστράτευσαν βάρκες και φουσκωτά για να απομακρύνουν ηλικιωμένους και οικογένειες με παιδιά από πλημμυρισμένες συνοικίες. Κτίρια κατέρρευσαν, γέφυρες έπεσαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν.

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε drone από την πόλη Μποζκούρτ (Bozkurt), στη Μαύρη Θάλασσα. Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, δρόμοι γεμάτοι λάσπες, βράχους, χώματα και άλλα φερτά υλικά. Διαλυμένες προσόψεις πολυκατοικιών. Οι ορμητικοί χείμαρροι που κατέβηκαν από τις γύρω πλαγιές, σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Turkey flooding - Drone footage shows massive devastation in flood hit Black Sea town

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων στην Τουρκία για τις πλημμύρες: «Τρέξαμε να σώσουμε τις ζωές μας»

«Εργαζόμασταν στο εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας που έχουμε και σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Τότε, αντιληφθήκαμε πως το υδροηλεκτρικό φράγμα είχε υπερχειλίσει. Εγκαταλείψαμε τη βιοτεχνία και τρέξαμε για να σώσουμε τις ζωές μας» περιέγραψε η Εμινέ Ρεντζλέρ, μια 42χρονη εργάτρια από το Μποζκούρτ, στην επαρχία Κασταμονή.

Βομβαρδισμένο τοπίο άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες στην Τουρκία

Πλημμύρες στην Τουρκία: Διασώστες απομακρύνουν στα χέρια ηλικιωμένο στην επαρχία Κασταμονή
Πλημμύρες στην Τουρκία: Διασώστες απομακρύνουν στα χέρια ηλικιωμένο στην επαρχία Κασταμονή © EPA/AYTUG CAN SENCAR

«Το νερό κατέκλυσε σύντομα ολόκληρο το Μποζκούρτ. (…) Τουλάχιστον 60, 70 άνθρωποι γνωρίζω πως αγνοούνται. Οι γείτονές μου, οι συνάδελφοί μου, οι συγγενείς μου. Έχουμε τόσα θύματα», είπε η Ρεντζλέρ.

Houses collapsed, cars swept away as massive floods ravage northern Turkey

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ