Κοσμος

Σαρωτικές πλημμύρες στην Τουρκία - Εκκενώθηκε νοσοκομείο (βίντεο)

Μια γυναίκα αγνοείται - Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα - Μεγάλες καταστροφές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στην Τουρκία: Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα
Πλημμύρες στην Τουρκία: Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα © YouTube

Νοσοκομείο στην Τουρκία εκκενώθηκε, με τους ασθενείς να απομακρύνονται με βάρκες, καθώς οι καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Τουρκία, όπου οι καταιγίδες έχουν προκαλέσει σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στο βόρειο και δυτικό τμήμα της χώρας. Επί ποδός οι διασώστες απομακρύνουν με βάρκες εγκλωβισμένους πολίτες, την ώρα που ορμητικοί χείμαρροι παρασύρουν αυτοκίνητα.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνουν το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Δρόμοι άνοιξαν. Το νερό της βροχής κάλυψε καλλιέργειες. Μεγάλες ζημιές σε σπίτια. Ολόκληρες συνοικίες σε πόλεις έχουν καλυφθεί από λάσπες, πέτρες και άλλα φερτά υλικά.

Στην επαρχία Σινώπη εκκενώθηκε νοσοκομείο, καθώς το νερό της βροχής ανέβηκε επικίνδυνα. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα ανέφερε ότι 45 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο.

Και σε αυτήν την επιχείρηση οι διασώστες χρησιμοποίησαν φουσκωτές λέμβους, καθώς οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει και ήταν αδύνατη η κίνηση με τα πόδια. Σε αρκετές περιπτώσεις επιστρατεύτηκαν και ελικόπτερα για την απομάκρυνση κατοίκων.

Floods destroy Turkey's Kastamonu and Bartin provinces

Flood in turkey | Pray for turkey

Πλημμύρες στην Τουρκία - Αγνοείται γυναίκα που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Δυτικότερα, στη επαρχία Μπαρτίν, οι διασώστες αναζητούν μια ηλικιωμένη γυναίκα που παρασύρθηκε από τα νερά, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ένας άνθρωπος πέθανε αφότου υπέστη καρδιακή ανακοπή σε αυτήν την επαρχία.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν επίσης κατολισθήσεις, μία εκ των οποίων οδήγησε στην κατάρρευση τμήματος σε γέφυρα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας. Τουλάχιστον 8 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Στην επαρχία Κασταμονή, ολόκληροι δρόμοι χάθηκαν κάτω από ορμητικούς χειμάρρους που παρέσυραν οχήματα και πινακίδες σήμανσης, όπως φαίνεται σε βίντεο, το οποίο μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

«Το νερό έφθασε τα τρία ή τέσσερα μέτρα σε ύψος ανά περιοχή και συμπολίτες κατέφυγαν στις στέγες κτιρίων» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Και πρόσθεσε: «Ελικόπτερα μετέβησαν από γειτονικές επαρχίες στις πληγείσες περιοχές».

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου 2021 και συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Cadde ve Sokaklar Göle Döndü! Kastamonu'da Şiddetli Sağanak Yağış

Ayancık’ta Selde Mahsur Kalanlar Sahil Güvenlik Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ