- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το βίντεο της NASA για τον Δία με τη μουσική του Vangelis
Οι εντυπωσιακές εικόνες και από τον παγωμένο δορυφόρο, Γανυμήδη
Με μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου η NASA «ντύνει» βίντεο με εικόνες από τον πλανήτη Δία και τον δορυφόρο του, Γανυμήδη, που κατέγραψε το διαστημόπλοιο Juno.
Με μουσική που έγραψε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, έχει ντύσει η NASA το εντυπωσιακό βίντεο με φωτογραφίες από τον πλανήτη Δία και του δορυφόρου του, Γανυμήδη. Τις εκπληκτικές εικόνες από τον «γίγαντα» του ηλιακού μας συστήματος και τον παγωμένο δορυφόρο του έχει τραβήξει το διαστημόπλοιο Juno, που δεν σταματά να αποκαλύπτει τη μαγεία του πλανήτη Δία.
Όπως επισημαίνεται στον επίσημο λογαριασμό της NASA στο YouTube, το Juno στις 7 Ιουνίου 2021 πραγματοποίησε την πιο κοντινή διέλευση στον Γανυμήδη.
Σύμφωνα με το βίντεο προσομοίωσης του ταξιδιού, το Juno έφθασε σε απόσταση μόλις 1.000 χιλιομέτρων από τον Γανυμήδη, κινούμενο με ταχύτητα 67.000 χιλιομέτρων/ώρα. Στη συνέχεια έκανε έναν ακόμη γύρο του πλανήτη Δία, φθάνοντας από τον ένα πόλο στον άλλο. Το μαγευτικό ταξίδι εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του θεατή με μουσική by Vangelis.
Υπενθυμίζεται ότι το 2016 το Juno έφθασε στον πλανήτη Δία μετά από 5 χρόνια ταξίδι. Στόχος της αποστολής είναι να μελετηθεί η σύνθεση του Δία, το βαρυτικό και μαγνητικό του πεδίο, καθώς και το πώς σχηματίστηκε ο συγκεκριμένος πλανήτης. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν υδάτινα στοιχεία στην ατμόσφαιρα. Επιπλέον, το Juno είναι εφοδιασμένο με ειδικά όργανα, προκειμένου να μελετηθεί ο καιρός στον πλανήτη Δία, όπου οι άνεμοι ξεπερνούν τα 600 χλμ./ώρα.
Το βίντεο της NASA με την επιβλητική μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου έχει συγκεντρώσει το τελευταίο 48ωρο περισσότερες από 280.000 προβολές.
Το βίντεο της NASA για τον πλανήτη Δία και τον Γανυμήδη
«Το βίντεο αποτυπώνει πόσο όμορφη μπορεί να γίνει η εις βάθος εξερεύνηση του Διαστήματος» εξηγεί σε δηλωσή του ο Σκοτ Μπόλτον, βασικός ερευνητής στο διαστημικό πρόγραμμα «Juno» από το Ινστιτούτο Σάουθγουεστ στο Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ.
Και προσθέτει: «Το βίντεο είναι ένας τρόπος ώστε να φανταστούν οι άνθρωποι πώς είναι να εξερευνά κανείς το ηλιακό μας σύστημα από πρώτο χέρι, παρακολουθώντας πώς θα ήταν να κινείσαι σε τροχιά γύρω από τον Δία και να περνάς κοντά από το παγωμένο του φεγγάρι».
«Σήμερα, καθώς πλησιάζουμε στην προοπτική της επίσκεψης των ανθρώπων στο Διάστημα και σε τροχιά γύρω από τη Γη, τέτοιες πρωτοβουλίες εξάπτουν τη φαντασία δεκαετίες στο μέλλον, όταν οι άνθρωποι θα μπορούν να επισκέπτονται εξωγήινους κόσμους στο ηλιακό μας σύστημα» καταλήγει.
Το διαστημόπλοιο Juno είναι το δεύτερο διαστημικό ερευνητικό σκάφος που τίθεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Δία, μετά το Galileo, που βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη από το 1995 έως το 2003.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έρχονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στη χώρα», δήλωσε ο ηγέτης του HTS
«Η Μόσχα έχει πάει τον πόλεμο σε άλλο στάδιο», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Συνελήφθη ο δράστης αφού πρώτα παραδόθηκε
Βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ανέφερε σε ανακοίνωση εκπρόσωπός της
Πέθανε μετά από πτώση κατά τη διάρκεια πεζοπορίας
Εισαγγελέας, παρουσιάστρια, μοντέλο και ηθοποιός η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στη χώρα μας
Τι ζήτησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη Σύνοδο Κορυφής στην Ιορδανία
Μέρος του εξοπλισμού μεταφέρεται πίσω στη Μόσχα
Ο ράπερ αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα, τόνισε το δικαστήριο
Οι δράστες πέταξαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μπροστά στη σκηνή
Ήρθαν ξανά κοντά με έναν απροσδόκητο τρόπο
Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
«Η ερμηνεία της Κλαρίσα Γουόρντ αξίζει Όσκαρ» γράφουν χρήστες στο Χ
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έξω από την Εθνοσυνέλευση
Πώς η γέφυρα, η οποία φαίνεται από το διάστημα, άλλαξε το χάρτη της Ευρώπης
H κατηγορούμενη έλεγε ότι θέλει να αυτοκτονήσει
Η μεγαλύτερη εγγύηση επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο πρώην δήμαρχο
Ο Όστιν Τάις βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ανθρωποκυνηγητού
H ανακοίνωση της εποπτικής αρχής τηλεπικοινωνιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.