- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ρούτε: Η Ουγγαρία δεν έχει πλέον καμία δουλειά στην ΕΕ
Δριμεία κριτική του πρωθυπουργού της Ολλανδίας στην Ουγγαρία για τον νόμο που κάνει διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων
Μαρκ Ρούτε: Οι δηλώσεις του Ολλανδού πρωθυπουργού κατά της Ουγγαρίας για το νόμο που κάνει διακρίσεις κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.
Κατά της Ουγγαρίας και του νόμου που πέρασε από το κοινοβούλιο για τις διακρίσεις κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στράφηκε σήμερα (24/6) ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, δηλώνοντας ότι η χώρα «δεν έχει πλέον καμιά δουλειά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Για μένα (μ’ αυτόν τον νόμο) δεν έχουν πλέον καμιά δουλειά στην ΕΕ, όμως δεν αποφασίζω μόνος μου. Υπάρχουν άλλες 26 χώρες», είπε ο Μαρκ Ρούτε, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ είναι «μια κοινότητα αξιών».
Την ίδια ώρα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, υπεραμύνθηκε του ουγγρικού νόμου που απαγορεύει τη διάδοση υλικού στα σχολεία που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου, και χαρακτήρισε τον εαυτό του υπερασπιστή των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ.
«Μάχομαι υπέρ των δικαιωμάτων τους. Είμαι μαχητής της ελευθερίας στο κομμουνιστικό καθεστώς. Η ομοφυλοφιλία τιμωρούνταν και πάλεψα για την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους. Άρα υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αλλά αυτός ο νόμος δεν αφορά αυτό», δήλωσε ο Ορμπάν σε δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στη σύνοδο ηγετών της ΕΕ και πρόσθεσε: «Δεν αφορά τους ομοφυλόφιλους. Ο νόμος αφορά την απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς θα ήθελαν να προσφέρουν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα παιδιά τους, (αυτό) ανήκει αποκλειστικά στους γονείς. Αυτό είναι που αφορά ο νόμος αυτός», δήλωσε ο Ορμπάν, λέγοντας ότι δεν σχεδιάζει να τον ανακαλέσει.
Μητσοτάκης: Υποστηρίζουμε διαφορετικότητα και ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνυπέγραψε με άλλους 15 Ευρωπαίους ηγέτες επιστολή με παραλήπτες την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Σασόλι, σχετικά με τη διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ.
«Το μίσος, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην Ένωσή μας. Γι' αυτό, σήμερα και κάθε μέρα, υποστηρίζουμε την διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤΙ, έτσι ώστε οι μελλοντικές μας γενιές να μπορούν να μεγαλώσουν σε μια Ευρώπη ισότητας και σεβασμού», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, γραμμένη στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός συμπεριλαμβάνει και το κείμενο σχετικής επιστολής την οποία συνυπέγραψε με άλλους 15 ευρωπαίους ηγέτες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ίδιο το κτίριο του κοινοβουλίου αποτελεί σύμβολο αυτής της αναχρονιστικής πραγματικότητας.
Παρά το αμερικανικό σχέδιο για τερματισμό του πολέμου, οι μάχες συνεχίζονται επί του πεδίου
«Σαφή ένδειξη» της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη
Οι αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο ζώα
Οι αρχές συνεχίζουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των θυμάτων
Η υπόθεση αναδεικνύει τα γκρίζα σημεία που συχνά υπάρχουν στα συμβόλαια ασφάλισης κατοικιδίων
Τι αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times
Δεν προκύπτουν προς το παρόν εις βάρος τους ποινικές ευθύνες, δηλώνουν οι αρχές
Ο Ντενίς Καπούστιν, γνωστός και με το ψευδώνυμο «White Rex», ίδρυσε το 2022 το Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα
Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες
Τι αναφέρει το ηχητικό ντοκουμέντο της αστυνομίας
Η Αμερικανίδα σταρ ενημερώθηκε για τους τραυματίες και τη ροή βοήθειας στη Γάζα
Από το 1929 έως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, φιλοξενούσε μυστικές εγκαταστάσεις έρευνας και παραγωγής δηλητηριωδών αερίων
Πιθανόν να χρειαστούν μέρες πριν ταυτοποιηθούν τα θύματα
Το διάσημο chatbot έγραψε ότι λυπάται για το περιστατικό
Η οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της οργής
Αυτό το χάσμα εξηγεί και τον τόνο συναγερμού που υιοθετούν ολοένα και περισσότεροι δυτικοί αξιωματούχοι
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιτίθεται δημόσια στον νέο δήμαρχο Νέας Υόρκης, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, κατηγορώντας τον για αντισημιτισμό
Η αγωγή αφορά καταγγελίες επίσης αντίποινα και άδικη απόλυση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.