- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μητσοτάκης: Υποστηρίζουμε διαφορετικότητα και ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ
Το κείμενο που συνυπογράφουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και 15 ακόμη Ευρωπαίοι ηγέτες
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτησή του για τη διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ - Η επιστολή που συνυπογράφει με παραλήπτες τους ντερ Λάιεν, Μισέλ, Σασόλι
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνυπέγραψε με άλλους 15 Ευρωπαίους ηγέτες επιστολή με παραλήπτες την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Σασόλι, σχετικά με τη διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ.
«Το μίσος, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην Ένωσή μας. Γι' αυτό, σήμερα και κάθε μέρα, υποστηρίζουμε την διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤΙ, έτσι ώστε οι μελλοντικές μας γενιές να μπορούν να μεγαλώσουν σε μια Ευρώπη ισότητας και σεβασμού», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, γραμμένη στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός συμπεριλαμβάνει και το κείμενο σχετικής επιστολής την οποία συνυπέγραψε με άλλους 15 ευρωπαίους ηγέτες.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υψώνει τη σημαία του «ουράνιου τόξου»
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, David Sassoli, συμφώνησε την Τετάρτη, 23 Ιουνίου, να αναρτηθεί η σημαία «ουράνιο τόξο» στην είσοδο του EK στις Βρυξέλλες, καθώς και στα Γραφεία Συνδέσμου του ΕΚ σε όλα τα κράτη μέλη.
Το αίτημα ανάρτησης της σημαίας υποβλήθηκε κατά την έναρξη της ολομέλειας στις Βρυξέλλες από την Terry Reintke (Πράσινοι, Γερμανία) ως παρατήρηση επί της εφαρμογής της αρχής σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία (σύμφωνα με το Άρθρο 39 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Ο πρόεδρος Sassoli υιοθέτησε το αίτημα, τονίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «παραμένει ανέκαθεν σταθερό στη δέσμευσή του για την προώθηση των δικαιωμάτων ΛΟΑΔΜΙ και συμμετέχει σε δράσεις όπως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, τρανσφοβίας και ιντερφοβίας (IDAHOBIT)».
Ως εκ τούτου, το Κοινοβούλιο αναρτά την Τετάρτη και την Πέμπτη τη σημαία του «ουράνιου τόξου» στο κτίριο της πλατείας του Λουξεμβούργου στις Βρυξέλλες. Τα Γραφεία Συνδέσμου του ΕΚ που βρίσκονται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ κλήθηκαν να πράξουν το ίδιο. Στο κάλεσμα συμμετέχει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Στις 11 Μαρτίου 2021, το Κοινοβούλιο κήρυξε την ΕΕ «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΔΜΙ».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Μείωση 3,3% των τιμών εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Νοέμβριο
Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα – Ασφαλή τα πληρώματα, περιορισμένες ζημιές
Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στο Μαξίμου στο μπλόκο της Νίκαιας
Ρήξη στον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μετά την απόφαση Καρυστιανού για δημιουργία πολιτικού φορέα
Μήνυμα για τήρηση της νομιμότητας και συνέχιση συζητήσεων χωρίς αποκλεισμούς
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup
Τηλεοπτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ και στον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων
Ο υπουργός Υγείας έκανε ανάρτηση με αφορμή την αποχώρηση της Μαρίας Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών
Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών
«Αυτό που συνέβη ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία»
Αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς τα υπόλοιπα μέλη
Tι είπε για τη σύμβαση που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.