- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου
Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού για συναντήσεις
Στην Αίγυπτο μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, για συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας και την ελληνική κοινότητα.
Ευκαιρία για επιβεβαίωση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων Ελλάδος - Αιγύπτου, αλλά και της στρατηγικής φύσης των σχέσεων των δύο χωρών αποτελεί η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στο Κάιρο ( 12μμ ώρα Ελλάδος ) κατόπιν πρόσκλησης του τελευταίου, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.
Επιδίωξη και των δύο πλευρών, όπως σημειώνουν τα ίδια πρόσωπα, είναι η συνεργασία με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας και της καλής γειτονίας, που προωθεί και διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Μάλιστα, απτό παράδειγμα των αποτελεσμάτων αυτής της συνεργασίας, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, αποτελεί η Συμφωνία Οριοθέτησης ΑΟΖ των δύο χωρών τον περασμένο Αύγουστο, η οποία είναι υπόδειγμα συνεργασίας γειτονικών χωρών με αντικείμενες ακτές.
Πάντως, συναντίληψη ανάμεσα σε Αθήνα και Κάιρο απαντάται και για περιφερειακά ζητήματα, όπως αυτό της επίτευξης πολιτικής λύσης στη Λιβύη, επί τη βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Διαδικασίας του Βερολίνου. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν, δε, πως οι δύο χώρες συμφωνούν ότι προϋπόθεση για την εμπέδωση της εκεχειρίας και την πορεία της χώρας προς τη σταθεροποίηση είναι η αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.
Επιπλέον, διαπιστώνεται πεδίο διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και τον εμπορικό τομέα, ενώ, όπως σημειώνεται, κομβική αναμένεται και η συνεργασία στον τομέα της πράσινης ενέργειας.
Το πρόγραμμα τπυ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγυπτο
Μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο Προεδρικό Μέγαρο Al Ittihadadiya στο Κάιρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί ( στις 15:00 ) με τον πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπούλι , στο πρωθυπουργικό μέγαρο.
Στις 16:10 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την κατοικία του πρέσβη της Ελλάδος στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.
Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου στις !8:45 θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β' στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας. Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας, τη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, και το Ελληνικό Τετράγωνο Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, τα Ελληνικά Σχολεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται, επίσης, να συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.