Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Υποστηρίζουμε διαφορετικότητα και ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ

Το κείμενο που συνυπογράφουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και 15 ακόμη Ευρωπαίοι ηγέτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτησή του για τη διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ - Η επιστολή που συνυπογράφει με παραλήπτες τους ντερ Λάιεν, Μισέλ, Σασόλι

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκηςσυνυπέγραψε με άλλους 15 Ευρωπαίους ηγέτες επιστολή με παραλήπτες την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Σασόλι, σχετικά με τη διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ

«Το μίσος, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην Ένωσή μας. Γι' αυτό, σήμερα και κάθε μέρα, υποστηρίζουμε την διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤΙ, έτσι ώστε οι μελλοντικές μας γενιές να μπορούν να μεγαλώσουν σε μια Ευρώπη ισότητας και σεβασμού», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, γραμμένη στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός συμπεριλαμβάνει και το κείμενο σχετικής επιστολής την οποία συνυπέγραψε με άλλους 15 ευρωπαίους ηγέτες.

mitsotakis.jpg

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υψώνει τη σημαία του «ουράνιου τόξου»

Ο πρόεδρος του  Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, David Sassoli, συμφώνησε την Τετάρτη, 23 Ιουνίου, να αναρτηθεί η σημαία «ουράνιο τόξο» στην είσοδο του EK στις Βρυξέλλες, καθώς και στα Γραφεία Συνδέσμου του ΕΚ σε όλα τα κράτη μέλη.

Το αίτημα ανάρτησης της σημαίας υποβλήθηκε κατά την έναρξη της ολομέλειας στις Βρυξέλλες από την Terry Reintke (Πράσινοι, Γερμανία) ως παρατήρηση επί της εφαρμογής της αρχής σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία (σύμφωνα με το Άρθρο 39 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Ο πρόεδρος Sassoli υιοθέτησε το αίτημα, τονίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «παραμένει ανέκαθεν σταθερό στη δέσμευσή του για την προώθηση των δικαιωμάτων ΛΟΑΔΜΙ και συμμετέχει σε δράσεις όπως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, τρανσφοβίας και ιντερφοβίας (IDAHOBIT)».

Ως εκ τούτου, το Κοινοβούλιο αναρτά την Τετάρτη και την Πέμπτη τη σημαία του «ουράνιου τόξου» στο κτίριο της πλατείας του Λουξεμβούργου στις Βρυξέλλες. Τα Γραφεία Συνδέσμου του ΕΚ που βρίσκονται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ κλήθηκαν να πράξουν το ίδιο. Στο κάλεσμα συμμετέχει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στις 11 Μαρτίου 2021, το Κοινοβούλιο κήρυξε την ΕΕ «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΔΜΙ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ