Κοσμος

Μέκκα: Ακυρώνεται για δεύτερη χρονιά το ετήσιο προσκύνημα

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προσκηνυτές στη Μέκκα
Προσκηνυτές στη Μέκκα © EPA / MOHAMMED SABER

Προσκύνημα στη Μέκκα: Η Ινδονησία το ακύρωσε λόγω της πανδημίας για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ινδονησία ακύρωσε το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Θρησκευτικών Ζητημάτων, «λόγω της πανδημίας και για την ασφάλεια των προσκυνητών, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι φέτος δεν θα επιτρέψει και πάλι στους Ινδονήσιους να πάνε. Δεν αφορά μόνο την Ινδονησία (…) καμία χώρα δεν έχει λάβει τις ποσοστώσεις της, καθώς δεν έχει υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για πολλούς Ινδονήσιους το προσκύνημα στη Μέκκα (χατζ) είναι ένα γεγονός το οποίο περιμένουν όλη τους της ζωή, καθώς ο χρόνος αναμονής φτάνει και τα 20 χρόνια λόγω του συστήματος ποσοστώσεων που επιβάλει η Σαουδική Αραβία στους προσκυνητές από τις διάφορες χώρες.

Το επίσημο πρακτορείο SPA μετέδωσε ότι η Σαουδική Αραβία έχει άρει την απαγόρευση εισόδου στο έδαφός της για ταξιδιώτες από 11 χώρες. Την ίδια ώρα, παραμένει η υποχρέωση καραντίνας.

Να σημειωθεί ότι πριν την πανδημία περίπου 2,5 εκατομμύρια προσκυνητές επισκέπτονταν τους ιερότερους τόπους για το ισλάμ στη Μέκκα και τη Μεδίνα για το χατζ, το οποίο απέφερε στη Σαουδική Αραβία περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ