Κοσμος

«Όχι» από Μέρκελ σε εξομοίωση εμβολιασμένων και όσων έκαναν τεστ

«Φουντώνει» η συζήτηση στη Γερμανία για τη γραμμή που θα τηρηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνγκελα Μέρκελ
Άνγκελα Μέρκελ © EPA/HENNING SCHACHT

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν συμφωνεί να γίνει εξομοίωση ανάμεσα σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και σε εκείνους που έχουν αρνητικό τεστ για Covid-19.

Ξεκάθαρη ότι δεν πρέπει να υπάρξει μια εξομοίωση ανάμεσα σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και και σε όσους έχουν κάνει τεστ για Covid-19, εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ.

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ έκανε την πρώτη δόση από το εμβόλιο της AstraZeneca, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού της.

Μιλώντας τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 στη διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), η οποία έγινε πριν από τη διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων, η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε: «Αυτό που ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί, δεν μπορεί να ισχύει για εκείνους που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ».

Και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια του εμβολιασμού είναι πολύ πιο ισχυρή από την ασφάλεια, την οποία παρέχουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό. Επομένως, δεν μπορούν να εξομοιωθούν».

Τα αποσπάσματα των συνομιλιών στο προεδρείο του CDU δημοσιεύτηκαν από τη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Γενς Σπαν (Υπουργός Υγείας - Γερμανία): Οι πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τις αποστάσεις

Από τη μεριά του ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε στη διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του CDU: «Οι κανόνες για την τήρηση της απόστασης και της υποχρεωτικής μάσκας θα πρέπει να διατηρηθούν έως ότου επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Είναι, επίσης, μεγάλη πρόκληση η προώθηση του εμβολιασμού μεταξύ προσφύγων και μεταναστών».

Η εντεταλμένη για θέματα Μετανάστευσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς, αναφέρθηκε διεξοδικά «στα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται στην προσέγγιση των προσφύγων και των μεταναστών σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού, καθώς δεν λειτουργεί με συμβατικούς τρόπους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ