Κοσμος

Επέστρεψε στα καθήκοντά της η βασίλισσα Ελισάβετ

Ποια ήταν η πρώτη τελετή στην οποία παρευρέθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βασίλισσα Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ © EPA

Η Βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στα καθήκοντα του θρόνου, τέσσερις ημέρες μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Στα καθήκοντά της επέστρεψε η βασίλισσα Ελισάβετ, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.

Μεταξύ των πρώτων υποχρεώσεών της ήταν η τελετή για την αποχώρηση του William Peel από την θέση του Λόρδου Chamberlain στο παλάτι του Ουίνδσορ. Επρόκειτο για τον ανώτερο αξιωματικό της βασιλικής οικογένειας και πλέον υψηλόβαθμου μέλους του προσωπικού του παλατιού. 

Αξίζει να σημειωθεί πως υπεύθυνο για τις βασιλικές τελετές και την επιμέλεια όλων των λεπτομερειών για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, η οποία έχει πάρει την ονομασία Operation Forth Bridge, είναι το γραφείο του Λόρδου Chamberlain.

O William Peel υπηρετούσε στη θέση αυτή για 14 χρόνια και το 2020 είχε ανακοινώσει πως θα αποσυρθεί από αυτή, με τον Andrew Parker, πρώην επικεφαλής της ΜΙ5, να αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

Ως προς την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, ρεπορτάζ του Guardian αναφέρει πως η βασίλισσα Ελισάβετ ίσως καθίσει μόνη της, επειδή κανόνες για τον κορωνοϊό που ισχύουν στη Βρετανία προβλέπουν ότι όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους πρέπει να κρατάνε δύο μέτρα απόσταση από οποιονδήποτε δεν είναι μέλος του νοικοκυριού τους. 

Φυσικά, η βασίλισσα δεν ζει μόνη της και έτσι δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να μπει σε αυτή την «κοινωνική φούσκα». Δίπλα της θα επιτραπεί σε κάποιο μέλος του προσωπικού της να καθίσει κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Στην κηδεία, θα παρευρεθούν συνολικά 30 άτομα, που θα έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, τα μέτρα αυτά τους απαγορεύουν να ψάλλουν και μόλις ένας «επαγγελματίας» θα εκτελέσει χρέη ψάλτη. Παράλληλα, συνεχίζονται όλες οι προετοιμασίες από πλευράς ενόπλων δυνάμεων αφού στην κηδεία αναμένεται να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες από το Πολεμικό Ναυτικό, τους πεζοναύτες, τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία, ενώ η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα μεταφερθεί με ένα ειδικά μετασκευασμένο Land Rover, το οποίο σχεδίασε ο ίδιος για την περίσταση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ