Κοσμος

Πρίγκιπας Άντριου για Φίλιππο: Χάσαμε τον παππού του έθνους

Το «αντίο» στον πατέρα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Φίλιππος
Πρίγκιπας Φίλιππος © EPA / KAREL PRINSLOO

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η δήλωση του πρίγκιπα Άντριου για τον θάνατό του - Τι είπε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ.

Στον θάνατο του πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππου, αναφέρθηκε σε σημερινή του δήλωση ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας, δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Όπως είπε ο πρίγκιπας Άντριου, η βασιλική οικογένεια βιώνει μία μεγάλη αίσθηση απώλειας, μετά το θάνατο του πατέρα του. «Νομίζω ότι ο τρόπος που μπορώ να το θέσω, είναι ότι χάσαμε σχεδόν, τον παππού του έθνους» δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους έξω από ένα ιδιωτικό παρεκκλήσι. Ο πρίγκιπας Άντριου πρόσθεσε πως η βασίλισσα το περιγράφει ως την απώλεια που έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κενό στη ζωή της.

Παράπονα στο BBC για την κάλυψη του θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου

Αρκετά ήταν τα παράπονα που έλαβε το BBC για τον τρόπο που έγινε η κάλυψη του θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου, που πέθανε το πρωί της Παρασκευής (9/4) σε ηλικία 99 ετών, βυθίζοντας σε Εθνικό Πένθος το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον Guardian, το BBC 1 και το BBC 2 ανέβαλαν τα προγράμματά τους το βράδυ της Παρασκευή για να μεταδώσουν ταυτόχρονα έτοιμα αφιερώματα στον δούκα του Εδιμβούργου από τα παιδιά του, κάτι που δεν έκανε τους τηλεθεατές να χαρούν ιδιαίτερα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκλεισαν το κανάλι, με την τηλεθέαση να πέφτει κατά 6% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ωστόσο, για το BBC 2 τα πράγματα ήταν πιο ...καταστροφικά. Φαίνεται ότι η απόφαση να μεταδώσει και αυτό αφιερώματα για τον πρίγκιπα Φίλιππο, έκανε τα δύο τρίτα του κοινού να του «γυρίσουν την πλάτη». 

Οι εθνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί του BBC αντικατέστησαν το πρόγραμμά τους με έτοιμα αφιερώματα, και κάποιοι μάλιστα έπαιζαν «πένθιμη» μουσική: Το Radio 1 έπαιζε επίσης τέτοιου είδους μουσική, συνοδευόμενη από ανακοινώσεις ότι ο ήχος του σταθμού εκείνη την ημέρα θα ήταν «λίγο διαφορετικός». Το BBC 4 σταμάτησε εντελώς να μεταδίδει και προέβη σε ένα μήνυμα που προέτρεπε τους τηλεθεατές να παρακολουθήσουν το BBC 1.

Πάντως, μέχρι και αυτήν την ώρα, το BBC δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση για το κύμα παραπόνων που δέχθηκε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ