Κοσμος

Σάντσεθ για Χουάν Κάρλος: Αποτροπιασμός για τη συμπεριφορά του

Ο πρωθυπουργός στηρίζει τον Φελίπε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ © EPA / Emilio Naranjo

Πέδρο Σάντσεθ: Πώς σχολιάζει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας τη στάση του τέως βασιλιά, Χουάν Κάρλος. - Εξελίξεις για τις φορολογικές του υποθέσεις

Τον «αποτροπιασμό» του για την «αντικοινωνική συμπεριφορά» του τέως βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ.

«Θέλω να εκφράσω με κατηγορηματικό τρόπο το ίδιο αίσθημα με αυτό της πλειονότητας των Ισπανών, που είναι ο αποτροπιασμός (...) απέναντι σε αντικοινωνικές συμπεριφορές για τις οποίες μάθαμε από τα ΜΜΕ. Εδώ, το θέμα είναι η συμπεριφορά ενός ατόμου», είπε ο Σάντσεθ. 

Νωρίτερα, ο Χουάν Κάρλος είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή σχεδόν 4,4 εκατομμυρίων ευρώ για το κλείσιμο φορολογικής υπόθεσης. Με τα χρήματα αυτά είχαν σκοπό να τακτοποιηθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις που προέκυψαν από πτήσεις με ιδιωτικό τζετ των οποίων επωφελήθηκε ο πρώην μονάρχης και που είχαν πληρωθεί από ένα ίδρυμα με έδρα το Λίχτενσταϊν που ανήκει σε ένα από τα μακρινά εξαδέλφια του.

Εδώ και αρκετούς μήνες, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, ζει στο Αμπού Ντάμπι αφότου εγκατέλειψε την Ισπανία και είναι στο στόχαστρο πολλών δικαστικών ερευνών.

 

Στήριξη Σάντσεθ στον Φελίπε

Ο Ισπανός πρωθυπουργός στις σημερινές του ανακοινώσεις εξέφρασε επίσης την «πλήρη υποστήριξή του» στον νυν βασιλιά Φελίπε ΣΤ', γιο του Χουάν Κάρλος. Ο Φελίπε, που ανήλθε στον θρόνο μετά την παραίτηση του Χουάν Κάρλος το 2014, έχει πάρει αποστάσεις από τον πατέρα του αποποιούμενος κάθε κληρονομιά και αποσύροντας την ετήσια αποζημίωση του πατέρα του που ανερχόταν σε σχεδόν 200.000 ευρώ.

Ο Χουάν Κάρλος, τον Δεκέμβριο, είχε καταβάλει σχεδόν 680.000 ευρώ για το κλείσιμο μιας υπόθεσης που συνδεόταν με έρευνα για διαφθορά σχετικά με τη χρήση πιστωτικών κρατών που συνδέονταν με τραπεζικούς λογαριασμούς στα ονόματα ενός Μεξικανού επιχειρηματία και ενός αξιωματικού της ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ