Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σκεφτείτε τον διπλανό σας και εμβολιαστείτε

«Όσο μπορώ να καταλάβω, ήταν αρκετά αβλαβές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλισα Ελισάβετ Β'
Η Βασίλισα Ελισάβετ Β' © EPA/BUCKINGHAM PALACE

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε πρόσφατα τηλεδιάσκεψη με επαγγελματίες υγείας που οργανώνουν το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τηλεδιάσκεψη με επαγγελματίες υγείας, που οργανώνουν το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποίησε η Βασίλισσα Ελισάβετ. Την ίδια ώρα, η χώρα βρίσκεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως ως προς τα κρούσματα και τους θανάτους λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα την Πέμπτη, η Βασίλισσα ενθάρρυνε τους Βρετανούς να σκεφτούν τον διπλανό τους προτού αρνηθούν εντελώς τον εμβολιασμό.

Όπως ανέφερε η Βασίλισσα, τα άτομα που αρνήθηκαν να λάβουν το εμβόλιο κατά της COVID-19 θα πρέπει να «σκεφτούν τους άλλους ανθρώπους παρά τους εαυτούς τους».

Στη συνέχεια, περιέγραψε τη δική της εμπειρία και ανέφερε ότι όταν έλαβε το εμβόλιο στις αρχές Ιανουάριου και «δεν πόνεσε καθόλου».

«Όσο μπορώ να καταλάβω, ήταν αρκετά αβλαβές. Ήταν πολύ γρήγορο και είχα πολλές επιστολές από ανθρώπους που εξεπλάγην πολύ από το πόσο εύκολο ήταν να κάνουν το εμβόλιο» πρόσθεσε. «Μόλις λάβετε το εμβόλιο, έχετε την αίσθηση, ξέρετε, είστε προστατευμένοι, κάτι που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό».

Για την ίδια, η πανδημία έχει έντονες ομοιότητες με την πανούκλα. «Δεν είναι μόνο εδώ που έχουμε τον ιό, αλλά είναι παντού, οπότε είναι μια περίεργη μάχη που όλοι παλεύουν πραγματικά», σημείωσε. Με την έναρξη της πανδημίας η βασιλική οικογένεια έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες για να ενισχύσει την υποστήριξη του κυβερνητικού προγράμματος εμβολιασμού. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ