- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γαλλία: Κατηγορείται για βιασμό ο Πατρίκ Πουάβρ ντ' Αρβόρ
Την καταγγελία έκανε η συγγραφέας Φλοράνς Πορσέλ σύμφωνα με την Le Parisien
Τον διάσημο παρουσιαστή ειδήσεων, Πατρίκ Πουάβρ ντ' Αρβόρ, καταγγέλλει για βιασμό η συγγραφέας, Φλοράνς Πορσέλ.
Ο επί δεκαετίες παρουσιαστής ειδήσεων στη γαλλική τηλεόραση, Πατρίκ Πουαβρ ντ' Αρβόρ κατηγορείται για μια υπόθεση βιασμού, με τη δικαιοσύνη να έχει κινήσει ήδη τις απαραίτητες διαδικασίες.
Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Le Parisien, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση, η καταγγελία έγινε από την συγγραφέα Φλοράνς Πορσέλ, η οποία κατηγορεί τον 73χρονο δημοσιογράφο και μυθιστοριογράφο για μη συναινετικό σεξ το 2004 και ότι την ανάγκασε σε στοματικό σεξ το 2009.
Τα καταγγελλόμενα γεγονότα του 2004 συνέβησαν στο γραφείο του του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου TF1 στο τέλος ενός τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων και το περιστατικό του 2009 στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας παραγωγής A Prime Group, σύμφωνα με την Le Parisien.
Ο Πατρίκ Πουάβρ ντ' Αρβόρ, αστέρας της μικρής οθόνης στη Γαλλία, με το παρατσούκλι PPDA, «απορρίπτει κατηγορηματικά» αυτές τις «παράλογες και ψευδείς» κατηγορίες, δήλωσε ο δικηγόρος του, Με Φρανσουά Μπινέτ.
Ο Πουάβρ ντ' Αρβόρ είναι «εξοργισμένος με τον τρόπο με τον οποίο κάποιος προσπαθεί να ενορχηστρώσει την προώθηση ενός μυθιστορήματος», συνέχισε ο δικηγόρος του σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι ο πρώην παρουσιαστής είναι έτοιμος να καταθέσει σε ανακριτές και αναμένεται να υποβάλει καταγγελία για «ψευδή καταμήνυση» εναντίον της Φλοράνς Πορσέλ.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, η έρευνα «βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια». Η καταγγέλλουσα δεν έχει κληθεί από την αστυνομία να καταθέσει, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή με γνώση του θέματος.
Συγγραφέας και ηθοποιός, η 37χρονη Πορσέλ έγινε γνωστή στο κοινό χάρη στο κανάλι της που διατηρεί στο YouTube, το οποίο εξειδικεύεται στην αστρονομία, με τίτλο «Η τρελή ιστορία του Σύμπαντος».
Στις αρχές Ιανουαρίου, δημοσίευσε ένα μυθιστόρημα με τίτλο "Pandorini" που αφηγείται μια ιστορία «εμπνευσμένη από ένα επεισόδιο της ζωής της» στην οποία μια νεαρή γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού από ένα «ιερό τέρας του γαλλικού κινηματογράφου» που την κρατά ακόμη υπό τον έλεγχό του.
Ο Πατρίκ Πουάβρ ντ' Αρβόρ, παρουσιαστής τηλεοπτικών ειδήσεων του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Antenne 2 από το 1976 έως το 1983, στη συνέχεια του TF1 από το 1987 έως το 2008, είχε μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο μια τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη στη λογοτεχνία, στο CNews, προτού το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο αποφασίσει στη συνέχεια να διακόψει την εκπομπή. Είναι επίσης συγγραφέας περίπου 60 βιβλίων.
Από τις αρχές του έτους, οι κατηγορίες για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση που αφορούν προσωπικότητες από τον κόσμο του πολιτισμού ή της πολιτικής διαδέχονται η μία την άλλη στη Γαλλία, με αποτέλεσμα την έναρξη δικαστικών ερευνών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.