- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
La Repubblica: Η διάδοση του κορωνοϊού στην Ιταλία είναι διπλάσια
Σύμφωνα με έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας
Η καταγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι χαμηλότερη κατά 50% σε σχέση με την πραγματική διάδοση, αναφέρουν μυστικές υπηρεσίες και La Repubblica.
Σε κεντρικό της άρθρο, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφέρεται σήμερα σε έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, η οποία αφορά την επιδημία κορωνοϊού και -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει αποσταλεί στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, στην έκθεση αυτή υποστηρίζουν ότι η καταγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα είναι χαμηλότερη κατά ποσοστό από 40% μέχρι και 50%, σε σχέση με την πραγματική διάδοση του ιού.
Το λάθος αυτό φέρεται να οφείλεται στο ότι από τον περασμένο Νοέμβριο, τα διαγνωστικά τεστ άρχισαν να μειώνονται. Όπως γράφει η La Repubblica, αυτό σημαίνει ότι, από την μία, τα κρούσματα δεν έχουν περιορισθεί στον βαθμό που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας και των διαφόρων περιφερειών και, από την άλλη, ότι με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική διάδοση της νόσου δεν μπορούν να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης από τις αρμόδιες αρχές.
Όπως γράφει η εφημερίδα, η ανάλυση αυτή δείχνει να επιβεβαιώνεται και από ένα ακόμη στοιχείο: στα μέσα Δεκεμβρίου σημειώθηκε αύξηση στην εισαγωγή ασθενών με covid -19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. Η αύξηση αυτή, όμως, δεν παρουσιάσθηκε στην καταγραφή των περιστατικών που δημοσιοποιείται καθημερινά στην Ιταλία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.