- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Malka Leifer: Κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά 74 μαθήτριες
Εκδόθηκε στην Αυστραλία από το Ισραήλ έπειτα από πολύχρονο δικαστικό αγώνα τριών αδελφών που φέρονται ως θύματά της
Εκδόθηκε στην Αυστραλία η Malka Leifer, η πρώην διευθύντρια σχολείου θηλέων στη Μελβούρνη, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 74 μαθητριών της.
Με χειροπέδες και μάσκα για τον κορωνοϊό ανέβηκε στο αεροπλάνο για την Αυστραλία η Malka Leifer, η πρώην διευθύντρια σχολείου που αντιμετωπίζει 74 κατηγορίες για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην πολιτεία Βικτώρια.
Η μεταφορά της έγινε από τις γυναικείες φυλακές όπου βρισκόταν, στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου 2021.
Η έκδοσή της έγινε μετά από αίτημα των αυστραλιανών αρχών και αφού πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές ακροάσεις σε δικαστήριο. Η Malka Leifer είχε φύγει άρον άρον από την Αυστραλία με προορισμό το Ισραήλ, το 2008. Οι φερόμενες κακοποιήσεις είχαν γίνει στο σχολείο θηλέων Adass Israel στη Μελβούρνη, σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian». Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει «τριγμούς» στις διμερείς σχέσεις, με ΜΜΕ στην Αυστραλία να δίνουν έμφαση στη μεγάλη διάρκεια της δίκης (6 χρόνια) μέχρι να λήφθεί τελικά η απόφαση για την έκδοση της πρώην διευθύντριας σχολείου που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κατηγορίες για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Μάλιστα, κάνουν λόγο και για εμπλοκή Ισραηλινού αξιωματούχου, προκειμένου η Malka Leifer να μην εκδοθεί από το Ισραήλ. Μεταξύ άλλων οι συνήγοροι υπεράσπισης της Leifer είχαν θέσει μέχρι και αίτημα μη έκδοσης για λόγους που συνδέονταν με την πνευματική της υγεία.
«Η Leifer επιστρέφει στην Αυστραλία» έγραψε η Dassi Erlich, ένα από τα φερόμενα θύματα, η οποία και ηγήθηκε της εκστρατείας για την έκδοση της πρώην διευθύντριας, μαζί με τις δύο αδελφές της, Elly Sapir και Nicole Meyer.
Εκδόθηκε από το Ισραήλ η Malka Leifer που κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση 74 ανήλικων κοριτσιών - Πρώτες αντιδράσεις στην Αυστραλία
«Η δικαιοσύνη είναι ένα βήμα πιο κοντά» σχολίασε ο Dave Sharma, βουλευτής των Φιλελευθέρων και πρώην πρέσβης της νησιωτικής χώρας στο Ισραήλ.
Ο Josh Burns, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος στην Αυστραλία ο οποίος εκλέγεται σε περιφέρεια που εδρεύει το Adass Israel, δήλωσε: «Αυτή είναι μια μέρα που πολλοί από εμάς ανησυχούσαμε ότι δεν θα ερχόταν ποτέ. Αλλά ήρθε, εξαιτίας τριών γενναίων αδελφών που δεν σταμάτησαν ποτέ αγωνίζονται για την ημέρα της δικαιοσύνης τους».
Η έκδοση της Malka Leifer από το Ισραήλ έγινε ένα 24ωρο πριν κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο Ben Gurion, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού, την ώρα που οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.