- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ΗΠΑ: Σύλληψη ατόμου, που θα ταξίδευε για την ορκωμοσία Μπάιντεν
Είχε βρεθεί στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου
Συνελήφθη αιρετός από το Νέο Μεξικό που βρισκόταν στο Καπιτώλιο κι απειλούσε να ταξιδέψει οπλισμένος στην Ουάσινγκτον για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι συνελήφθη αιρετός από το Νέο Μεξικό, ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι θα ταξίδευε στην Ουάσινγκτον οπλισμένος για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, η οποία θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη.
Ο Κόι Γκρίφιν, επίτροπος σε κομητεία και ιδρυτής μιας οργάνωσης που αποκαλεί «καουμπόηδες υπέρ του Τραμπ» συνελήφθη στην Ουάσιγκτον καθώς τον βαρύνουν κατηγορίες για την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία μεταφορτώθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο Κόι Γκρίφιν ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν το αμερικανικό Κογκρέσο να κυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν επί του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Φέρεται πάντως να έμεινε στην είσοδο, να μην μπήκε στο κτίριο.
Σύμφωνα με τις αρχές, επέστρεψε στο Νέο Μεξικό, όπου φέρεται να είπε την 14η Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου της κομητείας Οτέρο, πως σκόπευε να πάει οδικώς στην πρωτεύουσα με μια καραμπίνα κι ένα πιστόλι για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου.
Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν οπλοφορούσε όταν συνελήφθη χθες. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη είσοδο σε ομοσπονδιακό χώρο χωρίς άδεια. Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες ως εδώ σε βάρος εκατό και πλέον υπόπτων για τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου. Εξετάζονται πάνω από 140.000 βίντεο και φωτογραφίες.
Οι αρχές λαμβάνουν μέτρα για την πιθανότητα να ξεσπάσουν περαιτέρω βίαια επεισόδια ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Πάνω από δέκα πολιτείες έχουν κινητοποιήσει την Εθνοφρουρά μετά την προειδοποίηση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) ότι μπορεί να οργανώσουν διαδηλώσεις ένοπλοι ακροδεξιοί. Πάντως ως το απόγευμα χθες Κυριακή ελάχιστοι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τις εικόνες από τις λεηλασίες
Εικόνες χάους σε Παρίσι, Λιμόζ και Μασσαλία
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.