- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις Βρυξέλλες σπεύδει την Τετάρτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για να συναντήσει την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, ο Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσει σχετικά με το επικείμενο Brexit της 1ης Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα, Τετάρτη, αεροπορικώς στη βελγική πρωτεύουσα και θα έχει δείπνο εργασίας με την επικεφαλής της Κομισιόν κατά το οποίο θα γίνει εκτενής επισκόπηση και διεξοδική συζήτηση των εκκρεμών θεμάτων, μήπως και βρεθεί κοινός τόπος στο παρά πέντε, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC.
Μάλιστα, ρεπορτάζ αναφέρουν πως το Λονδίνο εμφανίζεται πλέον διατεθειμένο να κάνει και άλλες υποχωρήσεις από αυτές στις οποίες έχει ήδη προβεί στα θέματα της αλιείας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
«Είναι πραγματική η κρίσιμη στιγμή που θα κρίνει την επιτυχία ή αποτυχία του όλου εγχειρήματος,» σχολίασε το BBC, προσθέτοντας ότι όποια πρόοδος σημειωθεί κατά τις άμεσες επαφές των δύο ηγετών δε θα συνιστά την τελική συμφωνία αλλά την ώθηση για περισσότερες συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων.
Ο Τζόνσον θα συμμετάσχει στη μεσημεριανή κοινοβουλευτική διαδικασία στο Λονδίνο, που είναι αντίστοιχη της ελληνικής Ώρας του Πρωθυπουργού, πριν ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, μερικές ώρες δηλαδή πριν την έναρξης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ολική διακοπή ρεύματος σε όλες τις επαρχίες του Ιράκ - Έρευνα για τα αίτια
Η υπόθεση αφορά τη φωτογραφία του 1972, με τίτλο «The Terror of War»
Ίσραελ Κατς: «Λόγω των εξελίξεων έπρεπε να τα επισπεύσουμε όλα για τον Φεβρουάριο»
Ιστορική αναχαίτιση ανακοίνωσε το Ισραήλ, με την πρώτη κατάρριψη επανδρωμένου αεροσκάφους από F-35
«Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν αμυντικό χαρακτήρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Μοντενέγκρο
Προτεραιότητα για το Βερολίνο αποτελούν οι πολίτες και οι στρατιώτες στην περιοχή
Διαψεύδει η Τεχεράνη: «Απόλυτα ψευδές το δημοσίευμα»
«Είναι σχεδόν αδύνατον να ετοιμαστεί νωρίτερα», δήλωσαν αξιωματούχοι
Τζιτζικώστας: Αύξηση ασφαλίστρων και 1.800 ακυρώσεις πτήσεων ημερησίως λόγω της κρίσης
Πρεμιέρα την 1η Απριλίου στις πλατφόρμες Disney+ και Hulu
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ
Για μία ακόμα φορά ο αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε συμμάχους και αντιπάλους. Βρίσκονται σε βέρτιγκο για το πώς θα αντιδράσουν.
Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις
Τι ζητεί η πλειοψηφία των Ιρανών, ο ρόλος της σιιτικής ούμμα και της Ρωσίας, και ποια είναι τα ενδεχόμενα
Βίντεο στα social media δείχνει drone να πλήττεται στον αέρα και να πέφτει φλεγόμενο
Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από αριθμούς
Η σελίδα χρησιμοποιεί μια έντονα ειρωνική και υπερβολικά πατριωτική γλώσσα
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Λονδίνο και Ουαλία - Στο στόχαστρο των αρχών δίκτυο ξένης παρέμβασης
Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο - Φρεγάτες, F-16 και Patriot μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.