Μιλάνο: Πέθανε από κορωνοϊό ο φούρναρης που μοίραζε ψωμί
«Μια βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Βοηθήστε τους εαυτούς σας, αλλά να σκέφτεστε και τους άλλους» έγραφαν πάνω τα καλάθια του
Ο Μιλανέζος φούρναρης που άφηνε καλάθια με ψωμιά για τους ανθρώπους που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία πέθανε λόγω κορωνοϊού.
Έφυγε από τη ζωή από κορωνοϊό ο φούρναρης του Μιλάνου που μοίραζε ψωμί και άλλα φαγώσιμα σε όσους είχαν πληγεί από την πανδημία, Τζιάνι Μπερναρντινέλο.
Με το που άφηνε τα καλάθια με τα φαγητά, ο κ. Μπερναρντινέλο εξαφανιζόταν αμέσως μέσα στο κατάστημά του, ώστε να μην νιώθουν αμηχανία ή ντροπή όσοι στέκονταν στην ουρά.
«Έλεγε πως έβαζε ό,τι είχε απομείνει από την περασμένη μέρα, αλλά τον έβλεπα να βάζει φρέσκο ψωμί στη μέση της μέρας. Νοιαζόταν πραγματικά» ανέφέρε η Αλεσάντρα Ντε Λούκα, 56χρονη πελάτισσα και φίλη.
Ο κύριος Μπερναρντινέλο πέθανε στις 9 Νοεμβρίου από κορωνοϊό σε νοσοκομείο του Μιλάνου σε ηλικία 76 χρόνων, όπως γνωστοποίησε η κόρη του, Σαμουέλα. Μέχρι τη στιγμή που νόσησε, πήγαινε στο φούρνο του κάθε μέρα, παρότι οι κόρες του τον εκλιπαρούσαν να μείνει σπίτι.
«Μέσα σ'αυτούς τους τοίχους δεν υπήρξε ούτε μια μέρα στην 130χρονη ιστορία του φούρνου που δεν φτιάξαμε ψωμί. Ακόμα και στους βομβαρδισμούς του 1943», συνήθιζε να λέει ο ίδιος που, αν και δούλευε από 12 χρόνων παιδί, αγόρασε το φούρνο το 1989 και έμαθε από την αρχή την τέχνη του αρτοποιού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.