- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μεξικό: Έβδομη δολοφονία δημοσιογράφου μέσα στο 2020
Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε
Νέα δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό: Είναι η τρίτη μέσα σε έναν μήνα και η έβδομη μέσα στο 2020.
Μεξικανός δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από σφαίρες χθες Δευτέρα, έγινε ο τρίτος εργαζόμενος σε ΜΜΕ που δολοφονείται μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα στην πατρίδα του, κατήγγειλαν ΜΚΟ υπεράσπισης του Τύπου.
«Θρηνούμε τον θάνατο του Ίσραελ Βάσκες, δημοσιογράφου στη Σαλαμάνκα», στο βορειοδυτικό Μεξικό, «ο οποίος δολοφονήθηκε (χθες Δευτέρα) το πρωί», ανέφεραν οι οργανώσεις Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists, CPJ) και Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF).
Ο Ίσραελ Βάσκες, δημοσιογράφος που εργαζόταν στην ηλεκτρονική εφημερίδα El Salmantino, στη Σαλαμάνκα, έκανε ρεπορτάζ για τον εντοπισμό ανθρωπίνων λειψάνων στην πολιτεία Γουαναχουάτο (κεντρικό Μεξικό), η οποία έχει γίνει διαβόητη καθώς μαίνεται σε αυτή η βία συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, όταν δολοφονήθηκε, σύμφωνα με τις δύο ΜΚΟ.
Είναι ο τρίτος δημοσιογράφος που δολοφονείται μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα στο Μεξικό και ο έβδομος το 2020, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι Αρχές στην πολιτεία Γουαναχουάτο δεν απάντησαν αμέσως όταν τους ζητήθηκε να επιβεβαιώσουν τη δολοφονία και να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.
«Η CPJ θρηνεί τον θάνατο του Ίσραελ Βάσκες Ρανχέλ, δημοσιογράφου στη Σαλαμάνκα, ο οποίος δολοφονήθηκε (χθες) το πρωί. Είναι ο τρίτος ρεπόρτερ που δολοφονείται στο Μεξικό μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα», ανέφερε η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων μέσω Twitter.
Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταδίκασαν τη δολοφονία και προέτρεψαν τις μεξικανικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να προστατευθούν η οικογένεια και οι συνάδελφοι του Ίσραελ Βάσκες.
«Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα έχουν δολοφονηθεί τρεις δημοσιογράφοι, επτά φέτος, 17 σε έξι χρόνια — η κατάσταση είναι αξιοθρήνητη. Η βία στο Μεξικό, ειδικά εναντίον των δημοσιογράφων, δεν μειώνεται», υπογράμμισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπαλμπίνα Φλόρες Μαρτίνες, εκπρόσωπος της RSF στο Μεξικό.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.