Κοσμος

Έχει κορωνοϊό ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους

Η κριτική που δέχτηκε για την άρνησή του να φορέσει μάσκα σε δημόσιες εμφανίσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Μαρκ Μέντοους, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, κάνει δηλώσεις χωρίς μάσκα για τον κορωνοϊό
O Μαρκ Μέντοους, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, κάνει δηλώσεις χωρίς μάσκα για τον κορωνοϊό © EPA/Chris Kleponis

Με κορωνοϊό διαγνώστηκε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα σε δημόσιες εμφανίσεις.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους, που έχει εμφανιστεί πολλάκις σε δημόσιες εκδηλώσεις χωρίς να φορά μάσκα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Αυτό μετέδωσε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 το Reuters, επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε ή πώς μολύνθηκε από Covid-19 ο Μέντοους.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου συνόδευε τακτικά τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις δημόσιες εμφανίσεις του κατά τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής του εκστρατείας, πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020. Ο Μέντοους ήταν παρών και στο πάρτι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ των εκλογών στον Λευκό Οίκο, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες υποστηρικτές του Τραμπ.

Πρόκειται για έναν ακόμη άνθρωπο από τον στενό κύκλο του Αμερικανού προέδρου που μολύνεται από Covid-19, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 230.000 Αμερικανούς. Ο ίδιος ο Τραμπ, όπως και η σύζυγός του Μελάνια και ο γιος τους Μπάρον έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μετέτρεψε σε επικοινωνιακό show την περιπέτεια της υγείας του, εξαπολύοντας παράλληλα νέα σφοδρή κριτική κατά του κορυφαίου Αμερικανού λοιμωξιολόγου Άντονι Φάουτσι, την ώρα που στο Twitter γινόταν πάρτι με τη συμπεριφορά του.

Η είδηση ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου έχει κορωνοϊό, μεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, την ώρα που οι ΗΠΑ κατέγραψαν νέο αρνητικό ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα Covid-19.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.