- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο σεισμός στην Ισλανδία διέκοψε live συνέντευξη της πρωθυπουργού
Η ψύχραιμη αντίδραση της Κατρίν Γιακομπσντότιρ που συζητήθηκε
Ο σεισμός στην Ισλανδία βρήκε την Κατρίν Γιακομπσντότιρ, πρωθυπουργό της χώρας, την ώρα που έδινε live συνέντευξη στην Washington Post - Δείτε πώς αντέδρασε.
Η Κατρίν Γιακομπσντότιρ, πρωθυπουργός της Ισλανδίας, διατήρησε την ψυχραιμία της, όταν ο ισχυρός σεισμός διέκοψε τη live συνέντευξή της με Αμερικανό δημοσιογράφο.
Η ισχυρή σεισμική δόνηση στην Ισλανδία είχε μέγεθος 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Hafnarfjordur, κοντά στην πρωτεύουσα, Ρέικιαβικ.
Ο σεισμός έγινε αισθητός την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 στο μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής χώρας. Δίχως να χάσει τον αυτοέλεγχό της, η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ εξήγησε ότι οι σεισμικές δονήσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στη χώρα της, όπου υπάρχουν πολλά ηφαίστεια. «Έτσι είναι η Ισλανδία» ξεκαθάρισε, με την ψύχραιμη αντίδρασή της να γίνεται πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της νησιωτικής χώρας.
Τη στιγμή που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η Κατρίν Γιακομπσντότιρ συζητούσε για τον αντίκτυπο της πανδημίας κορωνοϊού στον τουρισμό της Ισλανδίας με δημοσιογράφο της Washington Post. Το σπίτι άρχισε να τρέμει, με την πρωθυπουργό της Ισλανδίας να λέει: «Ω, Θεέ μου, γίνεται σεισμός. Με συγχωρείτε, γίνεται σεισμός αυτήν ακριβώς τη στιγμή».
«Λοιπόν, αυτή είναι η Ισλανδία» ενημέρωσε τον συνομιλητή της, συνεχίζοντας την κουβέντα από εκεί που την άφησε πριν «χτυπήσει» ο Εγκέλαδος, αφού πρόσθεσε: «Είμαι πολύ καλά, το σπίτι είναι γερό, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».
Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η αντίδραση ενός βουλευτή στο Κοινοβούλιο της χώρας, όταν «χτύπησε» ο σεισμός. Με το κτίριο του Κοινοβουλίου να τρέμει, ο βουλευτής που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο βήμα, επιχείρησε να εγκαταλείψει άρον άρον την αίθουσα. Η συνεδρίαση στη Βουλή της Ισλανδίας μετά τον ισχυρό σεισμό, διεκόπη για 15 λεπτά.
Η 44χρονη Κατρίν Γιακομπσντότιρ είναι πρωθυπουργός στην Ισλανδία από το 2017.
Δείτε το βίντεο με τη στιγμή του σεισμού στην Ισλανδία που... διακόπτει τη live συνέντευξη της πρωθυπουργού:
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.