- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Αποσύραμε το Oruc Reis από το λιμάνι της Αττάλειας
«Για να δώσουμε χώρο στη διπλωματία με την Ελλάδα»
Σε νέες του δηλώσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε πως το Oruc Reis αποσύρθηκε από το λιμάνι της Αττάλειας.
Την απόσυρση του Oruc Reis από το λιμάνι της Αττάλειας αποφάσισε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να ανοίξει διάλογο με την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην κίνηση αυτή θέλοντας να δείξει καλή θέληση και να δώσει χώρο στη διπλωματία με την Ελλάδα.
Ερντογάν: «Παιδιάστικη και προκλητική η συμπεριφορά της Ελλάδας»
Ως προκλητική και παιδιάστικη χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη συμπεριφορά της Ελλάδας, μιλώντας σε τελετή απονομής του Κρατικού Μεταλλίου Τιμής.
Σύμφωνα με την Daily Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος, υποστήριξε ότι η Αθήνα αποφάσισε «τελικά» να καθίσει καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αφού είδε την «τουρκική αποφασιστικότητα και τη σθεναρή στάση της απέναντι στους εκβιασμούς και απειλές».
«Η Ελλάδα κατάλαβε ότι η γλώσσα των απειλών δεν αποδίδει στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς ή ληστείες», είπε ακόμη ο Τούρκος Πρόεδρος και σημείωσε ότι η Άγκυρα έχει εξ αρχής υποστηρίξει τον «διάλογο και τις διαπραγματεύσεις», ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει λειτουργήσει πάντα με την «αξιοπρέπεια ενός μεγάλου κράτους παρά την παιδιάστικη και προκλητική συμπεριφορά της άλλης πλευράς».
Ερντογάν εναντίον Μακρόν: Ανίκανος φιλόδοξος. Προκαλεί αναταραχή
Ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον του Gάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο φιλόδοξο».
Στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τους τοπικούς επικεφαλής του κόμματός του, ο τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε την εξωτερική πολιτική που ασκεί και καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.
«Γιατί η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία, τη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο, αναρωτιούνται ορισμένοι. (...) Αν η Τουρκία τα εγκατέλειπε όλα, η Γαλλία θα μπορούσε άραγε να απαλλαγεί από την αναταραχή που ο ανίκανος φιλόδοξος που την κυβερνά έχει προκαλέσει και να αγκαλιάσει μια πολιτική της λογικής;», δήλωσε.
Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τις χώρες της περιοχής και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στήνουν «παγίδες» στην Τουρκία και έχουν τους δικούς τους «υπολογισμούς» σχετικά με την περιοχή.
«Με τη στήριξη του έθνους μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλό, δίκαιο και ευεργετικό για τη χώρα μας», δήλωσε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.