Κοσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτάθηκε για το νόμπελ Ειρήνης

Από έναν Νορβηγό πολιτικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουάσινγκτον: Με 10 εκατ. επικηρύσσει όποιον παρέμβει στις εκλογές
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ © EPA/Anna Moneymaker

Ο Νορβηγός πολιτικός, Κρίστιαν Τάιμπρινγκ-Γκιέντε, πρότεινε τον Ντόναλντ Τραμπ για το φετινό νόμπελ Ειρήνης.

Τον Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως πρότεινε για το νόμπελ Ειρήνης της φετινής χρονιάς ο Νορβηγός, Κρίστιαν Τάιμπρινγκ-Γκιέντε, σύμφωνα με διεθνή ρεπορτάζ.

Όπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ο Νορβηγός πολιτικός, προερχόμενος από τη δεξιά και γνωστός πολέμιος της μετανάστευσης, πρότεινε τον Τραμπ για το νόμπελ Ειρήνης με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σημειώνοντας:

«Κατάφερε να πετύχει τη συνεργασία χωρών που είχαν χάσμα και αυτό μέσω διαπραγματεύσεων. Μείωσε τις στρατιωτικές επεμβάσεις, τις επιθέσεις στη Μέση Ανατολή και προάγει την ειρήνη.

»Έχει καταβάλλει πραγματικά φοβερές προσπάθειες για να πετύχει την ειρήνη. Όσοι έχουν πάρει το νόμπελ Ειρήνης τα τελευταία χρόνια το άξιζαν πολύ λιγότερο από τον Ντόναλντ Τραμπ».

Να σημειωθεί πως ο εν λόγω Νορβηγός πολιτικός είχε κάποτε συγκρίνει το χιτζάμπ με την Κου Κλουξ Κλαν και τις ενδυμασίες των Ναζί.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2006 είχε προτείνει και τον Αγιάν Χιρσί Αλί, έναν σκηνοθέτη ταινιών ισλαμοφοβικού περιεχομένου, για το νόμπελ Ειρήνης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ