Κοσμος

Βηρυτός: «Καμία ένδειξη ζωής» στα ερείπια

Ελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άκαρπες οι έρευνες στη Βηρυτό, ελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθεί επιζών ένα μήνα μετά τη φονική έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου
ΣΩΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ | PHOTO: EPA/GONZALO FUENTES / POOL MAXPPP OUT

Άκαρπες οι έρευνες στη Βηρυτό, ελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθεί επιζών ένα μήνα μετά τη φονική έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου

Διασώστες οι οποίοι σκάβουν κάτω από τα ερείπια κτιρίου στη Βηρυτό για τρίτη ημέρα δήλωσαν πως δεν υπάρχει πλέον ελπίδα να βρεθούν επιζώντες, έναν και πλέον μήνα μετά την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Περίπου 50 διασώστες και εθελοντές, περιλαμβανομένης μιας ομάδας ειδικών από τη Χιλή, εργάστηκαν για τρεις ημέρες προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες αφότου την Πέμπτη αισθητήρες κατέγραψαν ενδείξεις αναπνοής και θερμότητας.

Όπως δήλωσε ο Φρανσίσκο Λερμάντα, επικεφαλής της ομάδας εθελοντών διασωστών Topos Chile, οι ενδείξεις ζωής που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες ήταν πιθανώς από την αναπνοή άλλων διασωστών μέσα στο κτίριο. Πάντως, όπως είπε, «δεν σταματάμε ποτέ ακόμη κι αν υπάρχει 1% ελπίδα».

Από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου σκοτώθηκαν περίπου 190 άνθρωποι, τραυματίστηκαν άλλοι 6.000 και προκλήθηκαν πολλές καταστροφές.

Το κατεστραμμένο κτίριο όπου συνεχίζονται οι έρευνες βρίσκεται ανάμεσα στους τομείς κατοικιών Γκεμάιζε και Μαρ Μιχαέλ – από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την έκρηξη και όπου βρίσκονταν πολλά παλιά κτίρια, τα οποία κατέρρευσαν από το ωστικό κύμα.

Οι εργάτες χρησιμοποίησαν φτυάρια και τα ίδια τους τα χέρια για να σκάψουν ενώ μηχανικοί εκσκαφείς και ένας γερανός σήκωσαν τα βαριά μπάζα. Χρησιμοποιήθηκε επίσης εξοπλισμός σάρωσης για να δημιουργηθούν τρισδιάστατες εικόνες του κατεστραμμένου κτιρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.