- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τραμπ για Κάμαλα Χάρις: «Πολύ μοχθηρή» απέναντι στον Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «εξεπλάγη» όταν έμαθε την υποψήφια αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών
Ο Τραμπ είπε πως εξεπλάγη διότι οι επιδόσεις της Χάρις ήταν «μέτριες» στην πολιτική της καριέρα όπως και στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε χθες Τρίτη ότι τον «εξέπληξε» η απόφαση του Τζο Μπάιντεν, του υποψήφιου των Δημοκρατικών για το κορυφαίο αξίωμα στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, να επιλέξει τη γερουσιάστρια Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιά αντιπρόεδρό του, εξηγώντας ότι την αντίδραση αυτή του προκάλεσε η «ασέβειά» της έναντι του πρώην αντιπροέδρου στα εσωκομματικά ντιμπέιτ όταν ακόμη η άλλοτε εισαγγελέας διεκδικούσε το χρίσμα της παράταξής της για να τον αντιμετωπίσει.
Ο Τραμπ έκρινε ότι η Κάμαλα Χάρις ήταν «πολύ, πολύ μοχθηρή» απέναντι στον Μπάιντεν στη διάρκεια της εσωκομματικής μάχης το 2019. «Ένας από τους λόγους που μου προκάλεσε έκπληξη ήταν πως πιθανόν ήταν ακόμη μοχθηρότερη κι από την Ποκαχόντας απέναντι στον Τζο Μπάιντεν. Ήταν πολύ ασεβής προς τον Τζο Μπάιντεν κι είναι δύσκολο να επιλέξεις κάποιον που είναι ασεβής», πρόσθεσε.
Ο αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε στη φράση αυτή, όπως άλλωστε συνηθίζει, το σαρκαστικό προσωνύμιο με το οποίο αναφέρεται στη γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν.
Ακόμη, ο Τραμπ είπε πως εξεπλάγη διότι οι επιδόσεις της Χάρις ήταν «μέτριες» στην πολιτική της καριέρα όπως και στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών. «Έφερε πολύ άσχημα αποτελέσματα στις εσωκομματικές ψηφοφορίες. Αυτές είναι σαν δημοσκόπηση», είπε.
Για τον μεγιστάνα, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, η Κάμαλα Χάρις επέδειξε εξάλλου, κατά τη διάρκεια των ακροάσεων στη Γερουσία για τον διορισμό του συντηρητικού, αμφιλεγόμενου δικαστικού Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, την «πιο φρικτή», την «πιο αλαζονική» συμπεριφορά από «όλη τη Γερουσία».
Κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών, η γερουσιάστρια είχε επιτεθεί με σφοδρότητα εναντίον του πρώην αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα, στηλιτεύοντας θέσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν, ιδίως για το ζήτημα του φυλετικού διαχωρισμού τη δεκαετία του 1970.
Προφανώς για να πικάρει τον Μπάιντεν, ο Τραμπ έπλεξε αμέσως μετά το εγκώμιο του δικού του αντιπροέδρου, του Μάικ Πενς, που είναι κατ’ αυτόν «σταθερός σαν βράχος» και «σέβεται όλες τις θρησκευτικές ομάδες».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου έγινε αυτόπτης μάρτυρας επίθεσης μέσω βιντεοκλήσης και ειδοποίησε τις αρχές
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικάνοι και η στάση του εκλογικού σώματος
Οι αμερικανικοί δασμοί, τα επιχειρήματα του Λευκού Οίκου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο κέντρο του κόσμου (του)
Απίθανη η άμεση επιστροφή των ΗΠΑ
«Ένα λάθος θα ήταν καταστροφικό»
Τι υποσχέθηκε και τι έπραξε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2025
Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.