- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μπάιντεν επέλεξε την πρώτη μαύρη υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
Ποια είναι η Κάμαλα Χάρις, γερουσιαστής των Δημοκρατικών
Η Κάμαλα Χάρις είναι η πρώτη μαύρη υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ - Προσωπική επιλογή του Τζο Μπάιντεν.
Την Κάμαλα Χάρις, την πρώτη μαύρη υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν, καθώς πλησιάζουν οι αμερικανικές εκλογές.
Η 55χρονη γερουσιαστής από την Καλιφόρνια, Κάμαλα Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα, είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.
Δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» αναφέρει ότι το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν επέλεξε την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Μάλιστα, κάνει λόγο για «ιστορική επιλογή», υπογραμμίζοντας πως δυνητικά θα μπορούσε να είναι η «διάδοχός» του και να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.
Μεταξύ των άλλων υποψηφίων ήταν η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, η βουλευτής Κάρεν Μπας και η πολιτική ακτιβίστρια από την Τζόρτζια Στέισι Άμπραμς.
Το Bloomberg μετέδωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν θα εμφανιστεί μαζί με τη Κάμαλα Χάρις την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020, στο Γούλμινγκτον του Ντέλαγουερ. Ο Μπάιντεν, που υπήρξε αντιπρόεδρος επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, είχε δεσμευτεί ότι θα επιλέξει γυναίκα για την αντιπροεδρία.
Μέχρι στιγμής μόνο δύο γυναίκες στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ επιλέχθηκαν να είναι υποψήφιες αντιπρόεδροι: Η Σάρα Πέιλιν το 2008 στο πλευρό του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Τζον Μακέιν και η Τζεραλντίν Φεράρο το 1984 με τον Δημοκρατικό Ουόλτερ Μοντέιλ.
Ντόναλντ Τραμπ: «Προσβεβλημένοι» ορισμένοι άνδρες από την απόφαση Μπάιντεν να επιλέξει γυναίκα υποψήφια αντιπρόεδρο
Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει πως ορισμένοι άνδρες θα μπορούσαν να νιώσουν «προσβεβλημένοι» από τη δέσμευση του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν, να επιλέξει μία γυναίκα ως συνυποψήφιά του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
«Περιορίστηκε σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Fox Sports. Και πρόσθεσε: «Ορισμένοι θα πουν είναι μια προσβολή προς τους άνδρες και άλλοι θα πουν ότι είναι ok».
Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε τη δουλειά του αντιπροέδρου του, Μάικ Πενς, υποβαθμίζοντας, ωστόσο, τη σημασία της επιλογής του συνυποψήφιού του, Τζο Μπάιντεν. «Οι πολίτες δεν ψηφίζουν για τον συνυποψήφιο, καθόλου» υποστήριξε. Και διευκρίνισε: «Μπορείτε να επιλέξετε έναν Τζορτζ Ουάσιγκτον ως συνυποψήφιο ή τον Αβραάμ Λίνκολν να επιστρέψει από τους νεκρούς. Απλά δεν ψηφίζουν για τον συνυποψήφιο».
Η είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε τη μαύρη Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, μεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.