Κοσμος

Ο Μπάιντεν επέλεξε την πρώτη μαύρη υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Ποια είναι η Κάμαλα Χάρις, γερουσιαστής των Δημοκρατικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κάμαλα Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και την Τζαμάικα, είναι η επιλογή του Τζο Μπάιντεν για τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, εφόσον νικήσει τον Τραμπ
Η Κάμαλα Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και την Τζαμάικα, είναι η επιλογή του Τζο Μπάιντεν για τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, εφόσον νικήσει τον Τραμπ © EPA/MICHAEL REYNOLDS

Η Κάμαλα Χάρις είναι η πρώτη μαύρη υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ - Προσωπική επιλογή του Τζο Μπάιντεν.

Την Κάμαλα Χάρις, την πρώτη μαύρη υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν, καθώς πλησιάζουν οι αμερικανικές εκλογές.

Η 55χρονη γερουσιαστής από την Καλιφόρνια, Κάμαλα Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα, είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

Δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» αναφέρει ότι το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν επέλεξε την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Μάλιστα, κάνει λόγο για «ιστορική επιλογή», υπογραμμίζοντας πως δυνητικά θα μπορούσε να είναι η «διάδοχός» του και να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μεταξύ των άλλων υποψηφίων ήταν η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, η βουλευτής Κάρεν Μπας και η πολιτική ακτιβίστρια από την Τζόρτζια Στέισι Άμπραμς.

Το Bloomberg μετέδωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν θα εμφανιστεί μαζί με τη Κάμαλα Χάρις την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020, στο Γούλμινγκτον του Ντέλαγουερ. Ο Μπάιντεν, που υπήρξε αντιπρόεδρος επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, είχε δεσμευτεί ότι θα επιλέξει γυναίκα για την αντιπροεδρία.

Κάμαλα Χάρις: Θα γίνει η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, εφόσον ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει τον Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου
Κάμαλα Χάρις: Θα γίνει η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, εφόσον ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει τον Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου © ERIK S. LESSER

Μέχρι στιγμής μόνο δύο γυναίκες στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ επιλέχθηκαν να είναι υποψήφιες αντιπρόεδροι: Η Σάρα Πέιλιν το 2008 στο πλευρό του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Τζον Μακέιν και η Τζεραλντίν Φεράρο το 1984 με τον Δημοκρατικό Ουόλτερ Μοντέιλ.

Ντόναλντ Τραμπ: «Προσβεβλημένοι» ορισμένοι άνδρες από την απόφαση Μπάιντεν να επιλέξει γυναίκα υποψήφια αντιπρόεδρο 

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει πως ορισμένοι άνδρες θα μπορούσαν να νιώσουν «προσβεβλημένοι» από τη δέσμευση του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν, να επιλέξει μία γυναίκα ως συνυποψήφιά του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Περιορίστηκε σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Fox Sports. Και πρόσθεσε: «Ορισμένοι θα πουν είναι μια προσβολή προς τους άνδρες και άλλοι θα πουν ότι είναι ok».

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε τη δουλειά του αντιπροέδρου του, Μάικ Πενς, υποβαθμίζοντας, ωστόσο, τη σημασία της επιλογής του συνυποψήφιού του, Τζο Μπάιντεν. «Οι πολίτες δεν ψηφίζουν για τον συνυποψήφιο, καθόλου» υποστήριξε. Και διευκρίνισε: «Μπορείτε να επιλέξετε έναν Τζορτζ Ουάσιγκτον ως συνυποψήφιο ή τον Αβραάμ Λίνκολν να επιστρέψει από τους νεκρούς. Απλά δεν ψηφίζουν για τον συνυποψήφιο».

Η είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε τη μαύρη Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, μεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ