Κοσμος

Γερμανία: Υποχρεωτικά τεστ σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Αφορά όσους έρχονται από χώρες όπου θεωρείται πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης από κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεστ κορωνοϊού στη Γερμανία
Τεστ κορωνοϊού στη Γερμανία © EPA/ STR

Στη Γερμανία ξεκινούν τα υποχρεωτικά τεστ για κορωνοϊο σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό μετά την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων

Αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν να γίνονται υποχρεωτικά τεστ στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από χώρες του εξωτερικού όπου θεωρείται πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Υπάρχει έτοιμο «προσχέδιο», εξήγησε ο γερμανός υπουργός Υγείας. «Θέλουμε να υπάρξει καλός συντονισμός με τα ομόσπονδα κράτη, διότι θα χρειαστεί να είναι σε θέση να εφαρμόσουν το μέτρο στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς», πρόσθεσε ο Σπαν σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Από τα μέσα Ιουλίου στη Γερμανία τα κρούσματα Covid-19 εμφανίζουν αυξητική τάση. Σύμφωνα με το κρατικό ινστιτούτο λοιμωξιολογίας Ρόμπερτ Κοχ, με 955 νέα κρούσματα εντός μιας ημέρας, σημειώθηκε το Σάββατο ο υψηλότερος αριθμός νέων μολύνσεων από τις αρχές Μάϊου.

Η περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων εγκυμονεί τον κίνδυνο ενός νέου lockdown γράφει η DW.

Η επιβολή του θα προκαλούσε μεγαλύτερες ζημιές απ’ ότι το πρώτο το Μάρτιο, προειδοποιεί ο πρόεδρος του έγκριτου Γερμανικού Ινστιτούτου για την Έρευνα της Οικονομίας (DIW) Μαρσέλ Φράτζερ, ο οποίος επισημαίνει ότι πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσχέρειες, έχουν υψηλά χρέη και σχεδόν καθόλου αποθεματικό.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ